Vágólapra másolva!
Bacskai Balázs pénteken este egyhangú pontozással győzte le az argentin Guido Nicolás Pittót, és védte meg a WBO nagyváltósúlyú interkontinentális övét.

Pénteken este a budapesti Folyondár Sportcentrum adott otthon a New School Promotion aktuális gálájának, az esemény főmérkőzését pedig a profik között veretlen Bacskai Balázs (14-0) vívta, aki az argentin Guido Nicolas Pitto ellen tette kockára WBO nagyváltósúlyú interkontinentális címét. A 33 éves Bacskai végig irányította a 10 menetesre kiírt találkozót, és végül egyhangú pontozásos győzelemmel győzte le dél-amerikai riválisát, számol be a Profiboksz.hu internetes szaklap.

Bacskai Balázs (balra) rendíthetetlenül őrzi a WBO nagyváltósúlyú interkontinentális bajnoki övét Forrás: Origo/Csudai Sándor

A rendezvény programjában immár másodszor feszült egymásnak Krämer Péter és Görbics Gábor, a középsúlyú magyar bajnoki címért zajló ütközet pedig az odavágóhoz hasonlóan döntetlennel zárult.

Szintén ringbe lépett az eseményen a soproni Tóth László. A 33 éves nagyváltósúlyú öklözőre ezúttal Francesco Lezzi várt a ringben, a kifejezetten kellemetlen mozgású olasz bunyós pedig megnehezítette Tóth dolgát, végül azonban a bírók a magyar sportolót látták jobbnak, aki pontozással nyerte a 8 menetes találkozót.