Sokkoló kiütéssel tért vissza a ringbe a korábbi világbajnok - videó

Box Horizontal
Britain's Callum Smith (R) celebrates as the Referee attends to Dominican Republic's Lenin Castillo after he was knocked out during their light heavyweight boxing match at Tottenham Hotspur Stadium in north London on September 25, 2021. (Photo by ADRIAN DENNIS / AFP)
Vágólapra másolva!
A szombat éjszakai londoni Anthony Joshua-Olekszandr Uszik mérkőzéssel fémjelzett profi ökölvívó gálán tért vissza a kötelek közé Callum Smith, aki egy brutális kiütéssel jelezte, hogy túl van a tavaly decemberi vereségen.

A WBA korábbi nagyközépsúlyú világbajnoka kilenc hónappal ezelőtt a mexikói Saul Álvareztől kapott ki egyhangú pontozással, a Tottenham Hotspur stadionjában rendezett gálán pedig már egy súlycsoporttal feljebb, félnehézsúlyban húzott kesztyűt.

Ellenfele a kubai Lenin Castillo volt, aki a betervezett tíz menetből kettőt sem tudott kihúzni lábon, a második menetben ugyanis kiütötte őt a korábbi világbajnok. Castillo eldőlt, mint egy zsák, majd ijesztően remegni kezdett a teste, amit a mérkőzésvezető igyekezett megállítani. Smith vélhetően egy idegvégződést talált el, ami elindította a reflexet.

Castillót kórházba vitték, kivizsgálták, de nem találtak sérülésre utaló nyomot, így a főmérkőzést már a szállodai szobájában nézhette meg.