Vágólapra másolva!
A világbajnok profi nehézsúlyú sztárbokszoló, Tyson Fury kiábrándítónak tartja, hogy riválisa, Anthony Joshua kikapott Olekszandr Usziktól, és így már nem birtokolja a WBA, a WBO és az IBF öveit.

A WBC övét őrző Fury idén nyáron egy címegyesítő csúcsmérkőzés keretében csapott volna össze Joshuával, azonban egy bírói végzés arra kötelezte őt, hogy harmadszorra is megküzdjön az amerikai Deontay Wilderrel.

Joshua szombaton a londoni Tottenham Hotspur Stadionban a kötelező kihívója, az ukrán Olekszandr Uszik ellen szállt ringbe, és hiába volt a meccs esélyese, egyhangú pontozással vereséget szenvedett, ráadásul bedagadt a jobb szeme ellenfele ütéseitől.

"Bíztam benne, hogy Joshua nyeri a bunyót, de nem így lett - és innentől ez már nem az én dolgom" - mondta Fury.

tette hozzá a 33 éves ökölvívó.

Tyson Fury magabiztosan várja a Wilder elleni harmadik összecsapást Forrás: Getty Images via AFP/2021 Getty Images/Meg Oliphant

Az eddig veretlen Fury október 9-én harmadszor lép szorítóba Wilder ellen. Kettejük első csatája 2018 decemberében döntetlennel ért véget, majd 2020 februárjában a brit kiütötte az amerikait. Harmadik összecsapásukra idén júliusban került volna sor, ám Fury koronavírusos lett, ezért kellett új időpontot kitűzni.

nyilatkozta magabiztosan Fury.

Bob Arum, Fury promótere is egyetért abban, hogy védence jelenleg verhetetlennek tűnik.

"Nincs olyan nehézsúlyú a világon, aki le tudja győzni Tyson Furyt, és pont. Nincs ilyen ebben a kategóriában a világon, és nem lesz a közeljövőben sem" - mondta Arum.

Forrás