Győzelemmel tért vissza a US Openen a korábbi világelső teniszsztár

tennis Horizontal
Romania's Simona Halep serves to Italy's Camila Giorgi during their 2021 US Open Tennis tournament women's singles first round match at the USTA Billie Jean King National Tennis Center in New York, on August 30, 2021. (Photo by TIMOTHY A. CLARY / AFP)
Vágólapra másolva!
A korábbi világelső Simona Halep sérülése után győzelemmel tért vissza Grand Slam-tornára, miután a US Open első fordulójában két szettben legyőzte Camila Giorgit.

A román teniszező vádlisérülés miatt idén kihagyta a Roland Garrost és a Wimbledont is, a US Openen azonban győzelemmel tért vissza, miután 6-4, 7-6 (7-3) arányban legyőzte olasz ellenfelét.

A BBC Sport megírta, hogy Giorgi, aki a világranglista 36. helyzettje és augusztusban megnyerte a kanadai WTA-tornát, kemény ellenfélnek számított már az első fordulóban, de a kétszeres Grand Slam-győztes Halep könyörtelenül kihasználta az olasz játékos hibáit.

Giorgi 30 ki nem kényszerített hibát vétett, közel kétszer annyit, mint Halep, aki a második körben a szlovák Kristina Kucovával találkozik majd.