25 éve nem látott tettet vitt véghez az olimpiai bajnok teniszező - videó

tenisz Alexander Zverev
MASON, OHIO - AUGUST 22: Alexander Zverev of Germany celebrates after beating Andrey Rublev of Russia during the men's singles finals of the Western & Southern Open at Lindner Family Tennis Center on August 22, 2021 in Mason, Ohio. Matthew Stockman/Getty Images/AFP (Photo by MATTHEW STOCKMAN / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Az olimpiai bajnok Alexander Zverev 6:2, 6:3-ra legyőzte Andrej Rubljovot a Cincinnati tenisztorna döntőjében. Utoljára André Agassi volt képes ezt a két viadalt megnyerni ugyanabban az esztendőben, még 1996-ban.

A 24 éves fiatal játékos sokkal jobban teniszezett a fináléban, mint orosz riválisa, így egy percig nem volt kérdés, hogy megszerzi pályafutása ötödik Masters-trófeáját.

Zverev úgy tudott nyerni Cincinnatiben, hogy az idei torna előtt mind a hat mérkőzését elveszítette a nyár egyik legrangosabb viadalán.

Ezúttal Rubljov mellett az év egyik áttörését bemutató Casper Ruudöt, illetve a hozzá hasonlóan a Nadal, Djokovic, Federer éra utáni következő potenciális világsztárt, Stefanos Tsitsipast is legyőzte. A görög ellen hatalmas meccset játszott az elődöntőben, amelyet döntő szett tie-breakben tudott megnyerni.

Alexander Zverev az olimpia után a Cincinnati tornát is megnyerte Forrás: Getty Images via AFP/2021 Getty Images/Matthew Stockman

Zverev tavaly a US Openen élete első Grand Slam-döntőjét játszhatta, amit Dominic Thiem ellen kétszettes előnyből veszített el.

Idén ott lesz New Yorkban Novak Djokovic is, és talán Danyiil Medvegyev is esélyesebb nála a végső sikerre, de nem szabad az olimpiai bajnokot sem leírni az előzetes esélylatolgatásokban.