Roglic sikerével kezdődött a Vuelta

cycling Horizontal
Team Jumbo's Slovenian rider Primoz Roglic celebrates on the podium with the overall leader's red jersey after winning the 1st stage of the 2021 La Vuelta cycling tour of Spain, an 7,1 individual time-trial race from Burgos to Burgos, on August 14, 2021. (Photo by ANDER GILLENEA / AFP)
Vágólapra másolva!
Primoz Roglic nyerte a Vuelta a Espana országúti kerékpáros körverseny nyitószakaszát.

Mintegy 34 fokban vágtak neki az első kerékpárosok a szombat délutáni burgosi rövid időfutamnak, tették ezt az idén 800 éves Santa María-székesegyház kapujából. A leggyorsabbnak a spanyol körverseny elmúlt két kiírásának győztese, az utolsóként elrajtoló szlovén Roglic bizonyult, aki ebben a versenyszámban magabiztosan szerezte meg az aranyérmet a tokiói olimpián. Roglic pályafutása hatodik szakaszsikerét aratta a Vueltán.

Primoz Roglic nyerte az első szakaszt Forrás: AFP/Ander Gillenea

Másodikként a spanyol Alex Aranburu, harmadikként a 2015-ös Tour de Hongrie budapesti befutóján győztes szlovén Jan Tratnik zárta az egyenkéntit.

Roglic az összetettért folyó harcban előzetesen legnagyobb riválisának számító kolumbiai Egan Bernalnak 27 másodpercet adott a 7,1 kilométeres távon.

1. szakasz, Burgos-Burgos, 7,1 km, egyéni időfutam:
1. Primoz Roglic (szlovén, Jumbo-Visma) 8:32 perc
2. Alex Aranburu (spanyol, Asztana-Premier Tech) 6 másodperc hátrány
3. Jan Tratnik (szlovén, Bahrain Victorious) 8 mp h.

Vasárnap a Caleruega és Burgos közötti 166,7 kilométeres szakasszal folytatódik a 76. Vuelta a Espana. A 3417 kilométer össztávú viadal szeptember 5-én Santiago de Compostelában, a híres Szent Jakab-zarándokút (ismert nevén El Camino) záró állomásán ér véget.