Vágólapra másolva!
Az ausztrálok sztárteniszezője, az időnként megdöbbentő nyilatkozatairól és viselkedéséről is elhíresült Nick Kyrgios úgy döntött, hogy nem szeretne indulni a tavalyról idénre halasztott, nézők nélkül megrendezendő tokiói olimpián.

A The Guardian megírta, hogy Kyrgios nem szeretne egy olyan világeseményen pályára lépni, amelyen nem lehetnek jelen a szurkolók, illetve egy hasi sérülés is szerpet játszik abban, hogy végül nem indul a tokiói ötkarikás játékokon.

írta közösségi oldalán a 26 éves teniszező.

A fokozódó járványhelyzet miatt Tokióban rendkívüli állapotot hirdettek, és ennek köszönhetően csütörtökön bejelentették, hogy az olimpiát nézők nélkül rendezik meg.

A hivatalos bejelentés után hozta meg végleges döntését Kyrgios is, akinek továbbra is élete egyik álma, hogy olimpián játszhasson, de ilyen körülmények között nem szeretne pályára lépni.

Nick Kyrgios kihagyja a tokiói olimpiát Forrás: AFP/Adrian Dennis

írta az ausztrál játékos.

Kyrgios elárulta, hogy hasi fájdalmai miatt kellett feladnia a meccsét a wimbledoni torna harmadik fordulójában és a sérülése miatt is kockázatosnak tartaná az utazást.

"Nem szeretném elvenni a helyet egy egészséges ausztrál sportolótól, nem fosztanám meg attól, hogy a saját országát képviselje az olimpián" - tette hozzá Kyrgios.