A háromszoros világbajnok versenyző feladta a Tour de France-t

Peter Sagan
Team Bora rider Slovakia's Peter Sagan rides during the 18th stage of the 107th edition of the Tour de France cycling race, 168 km between Meribel and La Roche sur Foron, on September 17, 2020. (Photo by KENZO TRIBOUILLARD / AFP)
Vágólapra másolva!
Feladta a Tour de France országúti kerékpáros körversenyt Peter Sagan, a sprinterek pontversenyének hétszeres győztese.

Csütörtökön a Saint-Paul-Trois-Chateaux és Nimes közötti, mindössze egy harmadik kategóriás emelkedőt magába foglaló 159,4 kilométeres táv mezőnyhajrát ígér, ám ebben már nem érdekelt Sagan, a rajt előtt ugyanis feladta a versenyt térdének romló állapota miatt - számolt be a cyclingnews szakportál.

Sagan feladta a versenyt Forrás: AFP/Kenzo Tribouillard

Sagan kifejtette: bár a verseny korai szakaszában összeszedett sérülése már javulni kezdett, két nappal ezelőtt beverte a térdét a kormányba, a sprint közben, ez pedig jelentősen rontott az állapotán.

A 31 esztendős szlovák bringás a harmadik etap hajrájában bukott a versenyt rögtön feladni kényszerülő Caleb Ewannel együtt. A háromszoros világbajnok Sagan így a zöld trikót nem fogja megszerezni azt követően, hogy idén a Giro d'Italián már sikerült elhódítania a kategória első helyét illető ciklámen trikót.