Usain Bolt megtippelte, ki lesz a férfi 100 méteres síkfutás olimpiai bajnoka

Usain Bolt
80905039. México, 5 Sep 2018 (Notimex-José Pazos).- Con cámara analógica el fotógrafo captaba la imagen, revelaba el rollo y cortaba el negativo en tiras, hacía la preselección y digitalizaba la imagen en escáner para transmitirla. En la imagen, se muestra a Usain Bolt, cuando festeja su triunfo en los Juegos Olimpicos de Rio de Janeiro 2016. NOTIMEX/FOTO/ JOSÉ PAZOS/JPF/SPO/50A
Vágólapra másolva!
A nyolcszoros olimpiai bajnok Usain Bolt szerint az amerikai válogató győztese, Trayvon Bromell lesz az esélyese a férfi 100 méteres síkfutásnak a tokiói játékokon.

A 2017-ben visszavonult jamaciai sztár tíz éven át uralta a férfi vágtaszámokat, a legutóbbi három olimpián 100 és 200 méteren is diadalmaskodott. Mindez azt is jelenti, hogy 13 év után először nem Boltnak hívják majd a klasszikus táv győztesét, ami a Kingstonban élő legendának már most különös.

Bolt szerint egyértelműen Brommel az esélyes Forrás: NOTIMEX via AFP/José Pazos Fabián

- nyilatkozta az AP hírügynökségnek a 34 éves világcsúcstartó, aki egyértelműen Bromellt tartja az egyik legnagyobb tokiói favoritnak.

"Bromell nagyon ígéretesen teljesít."

Bolt szerint - akinek ugyanaz az ügynöke, mint a 25 éves floridai vágtázónak - az amerikai futó már az elmúlt években is ott lehetett volna a legjobbak között. Emlékeztetett rá, hogy Bromell 2015-ben világbajnoki bronzérmet nyert 100-on, 2016-ban pedig 60 méteren világbajnok lett, majd a riói olimpián nyolcadik helyen végzett. Ugyanakkor már a játékok előtt sérüléssel küzdött, azután pedig éveken át visszatérő Achilles-ín problémái voltak, így sok időt ki kellett hagynia.

Trayvon Bromell (jobbról a harmadik) éveken át bajlódott sérüléssel Forrás: Getty Images/2016 Getty Images/Shaun Botterill

"Idén már megmutatta, mire képes. Várom, hogy lássam őt az olimpián"

- jegyezte meg Bolt.

Bromell az amerikai válogatón a világ idei legjobbjával, 9.80 másodperccel győzött.