Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Veszélybe került a Grand Slam-győztes teniszsztár wimbledoni szereplése

Dominic Thiem tenisz
Austria's Dominic Thiem reacts as he plays against Argentina's Diego Schwartzman during their men's singles quarter-final tennis match on Day 10 of The Roland Garros 2020 French Open tennis tournament in Paris on October 6, 2020. (Photo by Anne-Christine POUJOULAT / AFP)
Vágólapra másolva!
Csuklósérülése miatt kétségessé vált, hogy a korábbi US Open-győztes Dominic Thiem tud-e indulni a wimbledoni tenisztornán.

Az osztrák teniszező kedden a mallorcai tenisztornán az Adrian Mannarino elleni meccset kénytelen volt feladni, miután egy tenyerest követően erős fájdalmat érzett a csuklójában.

A BBC Sport megírta, hogy a helyben elvégzett vizsgálat eredménytelennek bizonyult, ezért a 27 éves játékos egy csuklóspecialistával fog konzultálni Barcelonában, mielőtt eldönti, hogy versenyez-e a wimbledoni Grand Slam-tornán, amelyen a negyedik kiemeltként indulhatna.

Dominic Thiem lemaradhat Wimbledonról Forrás: AFP/Anne-Christine Poujoulat

A tavalyi US Open-győztes Thiem a Roland Garroson az első fordulóban kiesett, előtte pedig hosszabb szünetet tartott, hogy kipihenje a korábbi versenyek fáradalmait.

A wimbledoni füves pályás Grand Slam-torna június 28-án kezdődik és július 11-ig tart majd.

Mindent egy helyen az Eb-ről