Eldőlt, hogy ott lehet a magyar dzsúdós pályafutása negyedik olimpiáján

JUDO VB 2017
Csernoviczki Éva bronzérmes a tel-avivi Cselgáncs GP-n
Vágólapra másolva!
Azt követően, hogy nem tudott kiállni második mérkőzésére, az eredmények kedvező alakulásának köszönhetően biztossá vált, hogy ott lehet Tokióban, karrierje negyedik olimpiáján Csernoviczki Éva.

A magyar cselgáncsozás 48 kilós, kétszeres Európa-bajnok, olimpiai és vb-bronzérmes legendája délelőtt megnyerte első összecsapását, ezt követően azonban műtött térdét kímélve nem állt ki a koszovói Distria Krasniqi ellen.

A vb előtt a világranglistán 23. magyar dzsúdós számára szinte biztos volt az újabb olimpiai szereplés, a vasárnapi eredmények kedvező alakulásának köszönhetően ezt most már nem is lehet tőle elvenni.

A kétszeres Európa-bajnok a vb közösségi oldalán mondta el, hogy biztossá vált, hogy tatamira léphet pályafutásának negyedik olimpiáján Tokióban.

Csernoviczki Éva lába tökéletes állapotban lesz a tokiói játékokra Foto: Csudai Sándor - Origo

"Nem szoktam előre megnézni a sorsolásomat, de tegnap már megtudtam, hogy a világranglista elsőhöz kell bemérkőznöm, akivel már tavaly is összekerültem a hazai rendezésű Grand Slamen. Két dolgot megbeszéltünk apával, hogy egyrészt kellenek a mérkőzések, de ha úgy alakul, akkor a sérült lábammal nem szabad kockáztatnom.

Csernoviczki Éva közölte, a tokiói részvétel már a verseny előtt sem volt számára igazán veszélyben, de a világbajnokságon is jól alakultak az eredmények, győzelmével javítani tudott pontszámán, a rá veszélyes riválisok pedig nem tudtak olyan eredményt elérni, hogy megelőzzék. A hivatalos tokiói névsor csak a vb után megjelenő világranglistán olvasható majd.

"Ez az utolsó világbajnokságom és az utolsó előtti versenyem, úgyhogy igen, elég csalódott voltam, de az ésszerűség most ezt diktálta, ezt a döntést kellett meghoznunk, hogy rendesen felkészülhessek az olimpiára" – jelentette ki a tatabányaiak büszkesége.

A magyarok számára ezzel befejeződött a nyitónap, hétfőn az 52 kilóban idén Eb-bronzérmes Pupp Réka képviseli a hazai színeket a Papp László Sportarénában, ahová a koronavírus-járvány miatt naponta legfeljebb háromezer nézőt engednek be a szervezők.