Vágólapra másolva!
Babos Tímea a nyitókörben esett ki a 235 ezer dollár (70 millió forint) összdíjazású női salakpályás belgrádi tenisztornán. A meccs eleinte a tavalyi Roland Garroson elődöntős ellenfél fölényét hozta, ám a nemrég koronavírus-fertőzésen átesett Babos egyenlített, csakhogy a zárófelvonásban ismét a dél-amerikai akarata érvényesült. A magyar teniszező azonban a vereség ellenére is úgy érezte, végre ismét önmaga volt a pályán.

Babos Tímea a közösségi oldalán hosszan számolt be az elmúlt hónapok nehézségeiről, de arról is őszintén vallott, hogy az ötödik kiemelt argentin Nadia Podoroska (44.) elleni vereséget követően elsírta magát.

„Végre ismét önmagam voltam a pályán.

Nem is tudom, hogy hol kezdjem a mondandóm, igyekszem rövid lenni. Az elmúlt hónapok nem éppen úgy alakultak, ahogy terveztem volna. Január egészen jól indult, hiszen felkvaliztam magam az AO-re, nyertem egy kört a főtáblán és tényleg úgy éreztem, hogy lassan, de biztosan haladok előre egyéniben is újra. Aztán

Bevallom őszintén, azt hittem hogy könnyebb lesz visszatérnem a betegség után, de tévedtem. Én folyamatosan próbáltam erőltetni a dolgokat, de a pulzusom csaknem akart helyreállni. Amikor már a doktorok engedték, hogy teljes bedobással edzek, akkor a bemelegítés után még mindig 191 volt a pulzusom. Ez hetekig így ment.

Mindeközben az új párostársam is lemondta a párost az orosz szövetség miatt, így nem volt partnerem RG-re sem a nevezés előtt pár nappal.

Kétségbe voltam esve, hogy mikor lesz már végre jobb a helyzetem, aztán egyszer csak elindult valami. Ugyan rövid volt a felkészülésem, de annyira akartam versenyezni, hogy még nem teljesen készen is,

de elindultam az első versenyemen. Nem ment jól, stresszes voltam, kikaptam egy 3 órás meccsen, viszont aznap délután már újra edzettem és azóta sem álltam meg. Ismertek, sosem adom fel! Bevallom voltak baromi nehéz percek, de egy számomra nagyon fontos ember azt mondta, hogy a nehézségeket azok kapják, akik elbírnak vele. Akarok, küzdök, csinálom a dolgom, de ami a legfontosabb, hogy szeretem, amit csinálok és szeretem magát a teniszt!

Na így történhetett meg, hogy tegnap jól játsszak. Hogy