Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

350 ezer ember írta alá az olimpia megrendezése ellen indított peticíót

Horizontal
Kenji Utsunomiya sajtótájékoztatón mutatta be az olimpia megrendezése ellen összegyűjtött aláírásokat
Vágólapra másolva!
Kenji Utsunomiya egy héttel ezelőtt kezdeményezett aláírásgyűjtést a tokiói olimpia megrendezése ellen. A japán ügyvéd pénteken sajtótájékoztatót tartott Tokióban.

Kenji Utsunomiya elmondta, hogy kilenc nap alatt 350 ezren írták alá az online peticíót, nem csak Japánban, hanem a világ 130 országában. Az ügyvédként dolgozó japán ember most újra felszólította a szervezőket és a Nemzetközi Olimpiai Bizottságot, hogy mondják le a játékokat.

mondta Utsunomiya, miután átadta az aláírásokat Yuriko Koike tokiói kormányzónak.

Kenji Utsunomiya sajtótájékoztatón mutatta be az olimpia megrendezése ellen összegyűjtött aláírásokat Forrás: AFP/Kazuhiro Nogi

Az ügyvéd azt is hozzátette, hogy az akcióval nem áll le, tovább gyűjti az aláírásokat, egészen addig, amíg a NOB nem mondja le az olimpiát. Ugyanez a helyzet a Paralimpiával is. A több nyelven készített peticíót elküldték Thomas Bachnak, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság vezetőjének.

Közben Tokióban azt is bejelentették, hogy az olimpiára összesen 90 ezer külföldi tisztségviselő, sportvezető és médiamunkás utazhat be. Ebben a 90 ezres számban a sportolók nincsenek benne, ők 15 ezren lesznek a játékokon. Andrew Parsons, a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság elnöke a Kyodo News-nak adott csütörtöki interjúban elmondta, hogy az általa vezetett szervezet 60 százalékkal csökkentette a Tokióba utazó tisztségviselőinek számát. "Tokióban csak azok az emberek lehetnek ott, akiknek fontos szerepük lesz a versenyek megrendezésében" - mondta.

Forrás és forrás

Mindent egy helyen az Eb-ről