Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Ritkán látható káosszal indult a Giro d'Italia, olasz kerékpáros körverseny 15. szakasza, amiben az összetett hatodik helyén álló Emanuel Buchamann járt a legrosszabbul.

A Velence közelében fekvő Gradóból, egy szigetről indult a vasárnapi szakasz. A lassú rajt után a mezőny egy hídon haladt át, amikor a szakasz ellövése – azaz hivatalos rajtja – után fél perccel a nagy tempóban (azonnal megindult egy szökevénycsapat) és az erős oldalszélben nagyjából huszan kerültek bele egy bukásba, köztük az EOLO-Kometa magyar versenyzője, Dina Márton is. Szerencsére a magyar versenyzőnek csak a kezén kellett egy horzsolást ápolni, és gond nélkül vissza tudott állni a mezőnybe.

Ugyancsak belekeveredett a bukásba Valter Attila (Groupama-FDJ) két csapattársa, Sébastien Reichenbach és Matteo Badilatti is. A 11. szakaszt megnyerő svájci Mauro Schmid is esett, ahogy Ruben Guerreiro (EF-Education First) is, akinek már a hordágyat hozták, de ő jelezte, hogy inkább a bringáját kérné.

A legrosszabbul a BORA német versenyzője, Emanuel Buchmann járt. Az összetettben a hatodik helyen álló bringás csurom vér volt a térde, és a szájából is folyt a vér, alighanem elveszítette egy-két fogát, és csapata a bukás után nem sokkal jelezte is, hogy feladta a versenyt.

Mindent egy helyen az Eb-ről