Dusev-Janics Natasa ott lehet a tokiói olimpián

Douchev-Janics Natasa rio 2016 olimpia kajak
Rio de Janeiro, 2016. augusztus 16. Douchev-Janics Natasa a célban a női kajak egyesek 200 méteres versenyének B döntőjében a Rio de Janeiró-i nyári olimpián a Rodrigo de Freitas Lagúnában 2016. augusztus 16-án. A magyar kajakozó megnyerte a B döntőt, így összesítésben a 9. helyen végzett. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
A háromszoros olimpiai bajnok magyar kajakos, Dusev-Janics Natasa elindul a szerdán kezdődő szegedi olimpiai kvalifikációs versenyen.    

Az NSO megírta, hogy a 38 éves sportoló egyéniben 200 és 500 méteren indul, míg párosban a 40 éves, kétszeres olimpiai bajnok Fazekas-Zur Krisztinával egy hajóban 500 méteren versenyez. Ezek közül mindhárom olimpiai szám.

Dusev-Janics Natasa a 2016-os olimpián is indult Forrás: MTI/Kovács Tamás

A Jugoszláviában született kajakos 2004-ben Athénban magyar színekben 500 méteren egyéniben és Kovács Katalinnal párosban aranyérmet nyert. 2008-ban Pekingben Kovács Katalinnal párosban újra olimpiai bajnokok lettek.

Dusev-Janics Natasa 2018-ban úgy tervezte, részt vesz a hatodik olimpiáján Tokióban, ám sérülések miatt egy évvel később úgy döntött, befejezi a versenyzést, bár hozzátette, tíz százalék esélyt ad magának a folytatásra.