A Balla Virág, Takács Kincső duó már tokiói indulónak érezheti magát

Kajak-kenu világbajnokság, Szeged, 2019 , Balla Virág, Takács Kincső
A vb-ezüstérmes kenus páros: Balla Virág és Takács Kincső
Vágólapra másolva!
A magyar versenyzők kilenc érmet, közte két aranyat szereztek a szegedi kajak-kenu világkupa vasárnapi döntőiben.

A női C-2 500 méter hazai szempontból olimpiai válogató is volt, s mivel a Balla Virág, Takács Kincső duó ezüstérmes lett és ezzel ismét megelőzte a negyedikként záró Gönczöl Laura, Opavszky Réka kettőst, a győriek párosa már tokiói indulónak érezheti magát.

A Balla Virág, Takács Kincső duó már tokiói indulónak érezheti magát Fotó: Csudai Sándor - Origo

Szerintem most mi vagyunk itt a legboldogabb páros. Ez az ezüstérem most úgy csillog, mint az arany - mondta fülig érő szájjal Balla Virág. - A múlt héten edzésmunkából álltunk oda a válogatóra, most azonban próbáltuk jobban beosztani a pályánkat, ami sikerült is, emiatt eveztünk sokkal jobb időt, mint a másik magyar egység."

Takács Kincső hozzátette: az olimpián prioritás lesz számukra a páros, és a dobogót célozzák meg.

A többi magyar érem a 200 méteres vegyes számokban született: a kajakosoknál Lucz Anna és Csizmadia Kolos nyert, Kiss Blanka és Apagyi Levente pedig második lett, míg a kenusoknál Horányi Dóra és Fekete Ádám ezüst-, Molnár Csenge és Hajdu Jonatán bronzérmet szerzett.

A vasárnap délutáni 5000 méteres döntőkban a magyarok négy érmet szereztek. A férfi kajakosok versenye kettős hazai sikerrel zárult Noé Bálintnak és Kopasz Bálintnak köszönhetően, míg női kajakban Csikós Zsóka, férfi kenuban pedig Adolf Balázs lett második.

A hazai válogatott így négy arany-, nyolc ezüst- és három bronzéremmel zárta a vk-t, az olimpiai számokban két második helyet gyűjtött Tótka Sándor (K-1 200 m) és a Balla Virág, Takács Kincső duó (C-2 500 m) révén.

A szegedi világkupán összesen 26 versenyszámban osztottak érmeket, a 60 ország több 900 versenyzője között 45-en képviselték a magyar színeket. A viadal a járványügyi intézkedések miatt nézők nélkül zajlott a Maty-éren.