Vágólapra másolva!
A világranglistán 33. brit Daniel Evans karrierje legnagyobb sikerének tartja, hogy a monte-carlói tenisztorna nyolcaddöntőjében 6:4, 7:5 arányban legyőzte a világelső Novak Djokovicot.

Evans, aki az utóbbi időben salakon csak szenvedett, kiválóan kezdte a szerb játékos elleni mérkőzést, az első két adogatását egyből elvette, és 6-4-re meg is nyerte a szettet. A második játszmát Djokovic jobban indította, de az angol teniszező erőre kapott, és 7-5-re behúzta a második szettet is, így kiejtette a világelsőt.

Ez volt Djokovic első veresége 2021-ben, Evans pedig a negyeddöntőben a világranglistán 15. helyezett, belga David Goffin ellen lép majd pályára.

mondta a világelső elleni meccse után Evans.

Dan Evans (jobbra) nagy sikernek tartja Novak Djokovic (balra) legyőzését Forrás: AFP/Valery Hache

"A meccs előtt az öltözőben kicsit megváratott engem, szóval ez némileg feltüzelt a mérkőzésre, amelyen az volt a tervem, hogy a hálóhoz csaljam és rövid ütésekre kényszerítsem. Néha nehéz volt felérnem a hálóhoz, és úgy éreztem, hogy túl sokat futok. De azt gondolom, hogy jól kihasználtam a szerváimat, és szerencsém is volt, mert rengeteg bréklabdája volt, amit nem használt ki ellenem" - tette hozzá a 30 éves teniszező.

A BBC Sport megírta, hogy Evans először játszott a 18-szoros Grand Slam-győztes klasszis ellen, és teljesen megérdemelten győzött.

mondta őszintén Djokovic, aki 45 ki nem kényszerített hibát vétett.

"Megérdemelte a győzelmet, ő volt a jobb, hiszen koncentráltabb volt, és jobb döntéseket hozott a kritikus pillanatokban. Egy nagyszerű teniszező, akit nézni jobb, mint játszani ellene, rendkívül tehetséges.

Nagyon kiszámíthatatlan ütései vannak, gyakorlatilag tönkretette a játékomat" -

dicsérte ellenfelét a 33 éves szerb világelső.