Kizárták a francia olimpiai csapatból a balhés teniszezőt

2021 Miami Open - Day 6 GettyImageRank2 wta tour atp tour tennis Horizontal SPORT TENNIS
MIAMI GARDENS, FLORIDA - MARCH 27: Benoit Paire of France returns a shot to Lorenzo Musetti of Italy during the Miami Open at Hard Rock Stadium on March 27, 2021 in Miami Gardens, Florida. Matthew Stockman/Getty Images/AFP (Photo by MATTHEW STOCKMAN / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A Francia Teniszszövetség (FFT) kizárta az olimpiai keretből a világranglistán 35. Benoit Paire-t, aki így nem lehet ott párosban a nyári tokiói játékokon. 

A döntés indoklása szerint Paire "sorozatban elfogadhatatlanul viselkedett" az elmúlt hónapokban. A több nagy tornán, így az Australian Openen, Barcelonában és Monte-Carlóban is az első fordulóban búcsúzó francia játékos a rossz eredményei mellett kendőzetlen nyilatkozataival és botrányos viselkedésével hívta fel magára a figyelmet.

"Ez az egész egy sz.r, szégyen, ami itt történt. Elégedett vagyok a formámmal, de ez a verseny egy hulladék" – mondta például azt követően, hogy kiesett Melbourne-ben, arra utalva, hogy nincs kibékülve a rendezők által hozott és rendkívül szigorúan betartatott járványügyi szabályokkal.

Paire legutóbbi botránya Buenos Airesben:

Két hete Monte-Carlóban azért büntették meg, mert köpködött a pályán, ahogy ezen a héten Buenos Airesben is, ahol káromkodva üvöltözött a vonalbírókkal, a majd a torna után az eddig tenisszel megkeresett pénzére utalva tett ki egy bejegyzést a közösségi oldalára: "Végülis megéri a szívást" – írta oda a kép fölé, amelyen azt látszott, hogy eddig összesen 8,5 millió dollárt ütögetett össze.

A franciák a tokiói olimpián várhatóan Sébastien Grosjeant indítják Nicolas Escude párjaként.