Meghalt a japán szumós, aki a fejére esett egy mérkőzés közben

Novel coronavirus outbreak / New Year Grand Sumo tournament COVID-19 covid new coronavirus pneumonia outbreak health malady illness sickness inflammation of the lung lungs inflammation pneumonia cluster healthcare PCR test infection outbreak a public heal
Japan Sumo Association Chairman Hakkaku delivers a speech during the New Year Grand Sumo tournament at Ryogoku Kokugikan in Sumida Ward, Tokyo on Jan. 10, 2021. 65 sumo wrestlers who were infected with coronavirus COVID-19 or who had close contact with those infected are absent from the tournament. ( The Yomiuri Shimbun ) (Photo by Tsuyoshi Yoshioka / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun via AFP)
Vágólapra másolva!
Egy hónappal azt követően, hogy egy mérkőzés közben a fejére esett, meghalt a Hbikirju néven szereplő hivatásos japán szumós. 

A hat osztályra osztott japán profi szumóbajnokság negyedik osztályában (szanadanme) szereplő Hibikirju egy március 26-án rendezett tornán egy esett rendkívül szerencsétlenül.

Az ESPN amerikai sportoldal által idézett japán beszámolók szerint a sportoló percekig feküdt arccal lefelé a küzdőtéren, mielőtt orvosi segítséget kapott. Az ősi japán sportágban a sérült sportolótól is elvárják, hogy a saját lábán hagyja el a küzdőteret, illetve a mérkőzéseknek, több napos tornáknak otthont adó helyszíneken a küzdőtér közelében jellemzően nincsenek orvosok, ők egy távolabbi helyről érkeznek, ha szükség van rájuk.

Hibikirjut a baleset után hordágyon vitték el, majd kórházba szállították. A fiatal sportoló, aki 2011 óta volt profi szumós már ekkor azt mondta, hogy nem érez semmit deréktól lefelé. A Nikkan Sports japán lap szerint a kórházban sokat javult az állapota, azonban egy hónappal a történtek után, április 29-én meghalt. A Japán Szumószövetség által kiadott közlemény szerint nem lehet megállapítani, hogy a tragédiához köze van-e a balesetnek, illetve az sem derült ki, hogy pontosan milyen sérüléseket szenvedett.