Hihetetlen: az olimpia megnyitó ünnepsége előtt versenyeznie kell az egyik magyar sportolónak

evezés Pétervári-Molnár Bendegúz rio2016 olimpia2016
Pétervári-Molnár Bendegúz negyeddöntős egypárevezésben
Vágólapra másolva!
Az egypárevezős Pétervári-Molnár Bendegúz csütörtökön olimpiai kvótát szerzett, ezzel a magyar evezős élete második olimpiáján indulhat, s az is biztossá vált, hogy a magyar sportolók közül ő lesz az első, aki versenyezni fog az olimpián.

Pétervári-Molnár Bendegúz ugyanis már akkor vízre száll, amikor hivatalosan még meg sem nyitották a játékokat a japán fővárosban. Az evezősök első versenyére ugyanis 2021. július 23-án, pénteken helyi idő szerint 8.30 és 12.10 között kerül sor Tokióban. A megnyitó ünnepséget pedig ugyanezen a napon este rendezik meg Japánban.

Pétervári-Molnár Bendegúz rajtol a 2016-os riói nyári olimpia normálsúlyú egypárevezős versenyszámának előfutamában a Rio de Janeiró-i Rodrigo de Freitas-tavon Forrás: MTI/Kovács Tamás

A nyári olimpiák programjában az elmúlt időszakban az íjászat volt az a sportág, amelynek első versenyeire még a megnyitó ünnepség előtt került sor. Japánban is így lesz ez, de az íjászat mellett most az evezősök is korán kezdik a küzdelmeket. Hagyományosan a mínusz második (július 21.) és a mínusz első (július 22.) napon is rendeznek eseményeket - ekkor a női és férfi labdarúgó-torna, valamint a baseball/softball versenyek első fordulójára kerül sor.