Kipchoge magabiztos győzelmet aratott a hollandiai maratonon

Eliud Kipchoge Maraton futás
Kenya's Eliud Kipchoge competes to win the "Hamburg Marathon" taking place at the Twente airport in Enschede, the Netherlands on April 18, 2021 as part of the qualification for the rescheduled Olympic Games in Tokyo. (Photo by PIROSCHKA VAN DE WOUW / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
A kenyai Eliud Kipchoge magabiztos győzelmet aratott vasárnap a hollandiai Enschede város repülőterén megrendezett maratonon.

A táv 36 éves világcsúcstartója és olimpiai címvédője 2 óra és 4:30 perc alatt teljesítette a távot, amely során nyolc kört kellett teljesíteni. Ez az idei év legjobbja a 42 195 m-es klasszikus versenyen, Kipchoge számára pedig karrierje kilencedik legjobb időeredménye.

A győztes mögött másodikként honfitársa, az egyéni rekordot produkáló Laban Korir (2:06.40 ó), míg harmadikként az eritreai Goitom Kifle (2:08.07 ó) ért célba.

A nőknél egyéni legjobbjával nyert a német Katharina Steinruck (2:25.59 ó), a portugál Sara Moreira (2:26.42 ó) és a szintén német Rabea Schoneborn (2:27.03) előtt.

A viadalt eredetileg egy héttel ezelőtt Hamburgban rendezték volna meg, de a járványhelyzet még azt sem tette lehetővé a német város számára, hogy a meghívásos elitversenyzők, köztük az olimpiai kvalifikációért küzdő sportolók rajthoz álljanak.