Valter Attila a négyszeres Tour de France-győztest is megelőzi a rangos egyhetes versenyen

kerékpár Valter Attila
Team Groupama-FDJ's Hungarian rider Attila Valter competes in the second stage of the 100th Volta Catalunya 2021, an 18,5 km individual time-trial starting and finishing in Banyoles, on March 23, 2021. (Photo by Josep LAGO / AFP)
Vágólapra másolva!
Túl az első hegyi szakaszon a Katalán Körverseny mezőnye, aminek első, hegyi befutós szakasza után Valter Attila egy olyan legendás kerékpárversenyzőt is maga mögött tudhat az összetettben, mint Chris Froome.

A Vallter 2000 nevű emelkedőn rendezték a Volta a Catalunya 3. szakaszának a végét, ahová Valter Attila a Groupama-FDJ magyar versenyzője öt és fél perc hátrányban ért fel a szakaszgyőztes Adam Yates mögött.

Valter Attila a Katalán Körversenyen versenyez ezen a héten Forrás: AFP/Josep Lago

A 22 éves bringás ezzel feljött az összetett 70. helyére, amivel hét pozícióval a négyszeres Tour de-France-győztes Chris Froome előtt áll. A katalán kör következő, csütörtöki etapja az egyhetes viadal királyszakasza lesz, újabb hegyi befutóval, és további két nehéz emelkedővel az útvonalon.

Szintén szerdai esemény, hogy Dina Márton, az EOLO-Kométa kiválósága nagyszerű teljesítménnyel átvette a vezetést a hegyi pontversenyben, így a Settimana Internazionale Coppi e Bartali 3. szakaszán ő tekerhet majd a pöttyös trikóban.

A Brugge-De Panne-i egynapos klasszikus mezőnyében is találkozhattunk magyar kerékpárossal. Peák Barna, a BikeExchange 22 éves tehetsége a győztes Sam Bennettől alig 51 másodperccel lemaradva a 94. helyen zárta a viadalt.