Újabb nagynevű csapat csatlakozott a Tour de Hongrie mezőnyéhez

cycling Horizontal
Italy's Giovanni Visconti (4thL) and teammates of Team Vini Zabu KTM pose on stage at the Doric Temple of Segesta, near Palermo, Sicily, on October 1, 2020 during an opening ceremony of presentation of participating teams and riders, two days ahead of the departure of the Giro d'Italia 2020 cycling race. (Photo by Luca Bettini / AFP)
Vágólapra másolva!
Két évvel ezelőtt – akkor még Neri Sottoli-Selle Italia-KTM néven – a klub Giovanni Visconti vezetésével a viadal irányítói közé tartozott a Tour de Hongrie-n. Tavaly – immár Vini Zabu-KTM – néven két Top10-es eredménnyel vett részt a Magyar Körversenyen az olasz klub. A Vini Zabu 2021-ben is ott lesz a mezőnyben.

A patinás olasz együttes 2009 óta íródó történetében jó néhány igazi nagymenő is megfordult soraiban,

tekert a klubban a 48-szoros Grand Tour-szakaszgyőztes olasz Alessandro Petacchi,

a Giro d'Italia-győztes olasz Danilo Di Luca, az ugyancsak Olasz Körverseny-győztes olasz Stefano Garzelli, a Giro-negyedik olasz Dario Cioni, a Német Körverseny-győztes német Patrik Sinkewitz, a Giro-szakaszgyőztes olasz Luca Mazzanti, a kétszeres Giro d'Italia összetett negyedik olasz Andrea Noé, a kétszeres Tour de France-szakaszgyőztes olasz Filippo Pozzato, a kétszeres Giro-etapgyőztes Giovanni Visconti, sőt, két évig a Tour de Hongrie címvédője, az olasz Manuel Belletti is, írja a csapatot bemutató cikkében a Tour de Hongrie hivatalos oldala.

A ViniZabu csapata a 2020-as Giro d'Italia csapatbemutatóján a szicíliai Segesta dór templománál Forrás: AFP/Luca Bettini

Napjainkban az olasz Marco Frapporti a csapat rangidőse, s egyben a legtapasztaltabb versenyzője is. Pályafutása során már hétszer vehetett részt a Giro d'Italián, de járt már nálunk is, két éve, még az Androni színeiben szakasz harmadik helyezése is volt a Magyar Körversenyen. A csapat elsősorban az olasz versenyzőkre épít, de a tizenhárom hazai kerekes mellett egy svájci, egy brit, két holland, egy luxemburgi, egy panamai, egy lengyel és egy szerb versenyzőt is soraiban tud. A lengyel bringás nem más, mint Jakub Mareczko – ai háromszoros Tour de Hongrie-szakaszgyőztes a megszűnő CCC Teamből igazolt át, mondhatni tért haza két év után a ViniZabuhoz.

A 42. Tour de Hongrie nemzetközi kerékpárversenyre 2021. május 12. és 16. között kerül sor, az eseményen huszonkét csapat 132 kerékpárosa állhat rajthoz.