Szlovén világsztárok sikereit hozták a rangos kerékpárversenyek királyszakaszai

Primoz Roglic Párizs-Nizza kerékpár
Slovenian Primoz Roglic of Team Jumbo-Visma celebrates as he crosses the finish line to win the seventh stage of 79th edition of the Paris-Nice cycling race, 166,5km from Nice to Valdeblore La Colmiane, France, Saturday 13 March 2021. BELGA PHOTO POOL VINCENT KALUT (Photo by POOL VINCENT KALUT / BELGA MAG / Belga via AFP)
Vágólapra másolva!
Primoz Roglic továbbra is uralja a Párizs-Nizzát, míg honfitársa, Tadej Pogacar szombati szakaszgyőzelmével átvette a vezetést összetettben a Tirreno-Adriatico kerékpárversenyen.

A szlovén Primoz Roglic ellenállhatatlanul versenyez eddig a Párizs-Nizzán: a kétszeres Vuelta-győztes bringás már harmadik szakaszát nyerte az egyhetes viadalon. A 31 éves versenyző nagy hajrával előzte meg a szökésben lévő Gino Madert az utolsó száz méteren.

Roglic ezzel összetettben a vasárnapi utolsó szakasz előtt közel egyperces előnybe került a verseny címvédője, a német Maximilian Schachmann előtt (52 másodperc). Egyedül ő áll egy percen belül a szlovén sztárral szemben a nizzai koronavírushelyzet miatt megváltozott útvonalú viadalon.

Míg Franciaországban minden Roglicról szól, addig a Tirreno-Adriatico eddig valóságos sztárparádét hozott. Wout van Aert, Julian Alaphilippe és Mathieu van der Poel után újabb nagy nevű szakaszgyőztest avathattunk a 4., hegyi befutós etapon.

A tavalyi Tour de France-ot megnyerő Tadej Pogacar öt kilométerrel a Prati di Tivo emelkedő csúcsa előtt támadott, és nyerte meg a szakaszt. A 22 éves szlovén szombati sikerével összetettben is átvette a vezetést, így mindkét rangos egyhetesen északnyugati szomszédunk egy-egy kerékpárosa áll az élen.