Öt percen belül két versenyt nyert meg a kerékpáros sztárcsapat

Primoz Roglic Párizs-Nizza kerékpár
Slovenian Primoz Roglic of Team Jumbo-Visma celebrates as he crosses the finish line to win the fourth stage of 79th edition of the Paris-Nice cycling race, 188km from Chalon-sur-Saone to Chiroubles, France, Wednesday 10 March 2021. BELGA PHOTO DAVID STOCKMAN (Photo by DAVID STOCKMAN / BELGA MAG / Belga via AFP)
Vágólapra másolva!
A szerdai nap kétségtelenül a Jumbo-Visma napja volt a kerékpársportban: Primoz Roglic a Párizs-Nizzán, Wout van Aert a Tirreno-Adriaticón nyert szakaszt.

A kétszeres Vuelta-győztes szlovén kerékpáros tavaly 36 kilométerre volt a tökéletes szezontól, azonban honfitársa, Tadej Pogacar a Tour de France utolsó időfutamán elvette tőle a sárga trikót. Roglic az idány végén a spanyol körversenyen való címvédésével bizonyította, hogy nem szegte kedvét.

A 31 éves versenyző az idei szezont a Párizs-Nizza nevű egyhetes viadalon kezdte meg, aminek szerdai, 4. szakaszát magabiztosan nyerte meg, átvéve ezzel a vezetést összetettben.

A Jumbo-Visma számára biztató lehet, hogy alig öt perc különbséggel egy másik rangos egyhetesen, az Olaszország középső részén zajló Tirreno-Adriaticón is csapata egyik kiválósága tudott diadalmaskodni.

Wout van Aert a hétvégi, Mathieu van der Poel sikerével záruló, számára negyedik helyet hozó Strade Bianche után ezúttal egy mezőnyhajrában bizonyította képességeit. A 26 éves bringás a Tirreno 1. szakaszán olyan sprintereket előzött meg, mint Caleb Ewan, vagy Fernando Gaviria.

A belga csapat és két legnagyobb sztárja tehát pontosan ott folytatja, ahol 2020 végén abbahagyta.