MMA-legenda ellen lép ringbe a bokszlegenda bukott fia

UFC 208: Silva v Brunson GettyImageRank2 Horizontal SPORT MARTIAL ARTS
NEW YORK, NY - FEBRUARY 11: Anderson Silva of Brazil looks on before fighting against Derek Brunson (not pictured) of United States in their middleweight bout during UFC 208 at the Barclays Center on February 11, 2017 in the Brooklyn Borough of New York City. Anthony Geathers/Getty Images/AFP (Photo by Anthony Geathers / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Minden idők egyik legnagyobb ketrecharcosa, a brazil Anderson Silva lesz Julio César Chávez Jr. következő ellenfele egy profi bokszmérkőzés keretei között.

Julio César Chávez Jr. pályafutása szépen indult, de a „Legenda fia" – édesapja, a három súlycsoportban is világbajnoki címig jutó mexikó géniusz után kapta a becenevét a fiú – sajnos nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket. Bár a WBC középsúlyú világbajnoka volt, de az edzés morálja és a marihuánával kötött szoros kapcsolata miatt sosem teljesedett ki igazán a karierrje, írja a Profiboksz.hu szakportál. Rekordja jelenleg 52-5-1-1, most pedig egy olyan mérkőzésre készül, ami 10-15 évvel ezelőtt lehetett volna valóban aktuális.

Az ellenfél ugyanis nem más mint Anderson Silva, azaz "A Pók", aki a UFC történetének talán legmeghatározóbb középsúlyú bajnoka és a súlycsoportoktól független (P4P) ranglisták egykori éllovasa. Anderson Silva 2006. októberében lett a UFC középsúlyú bajnoka, miután kiütötte Rich Frnaklint,

és nem kevesebb, mint tíz alkalommal védte meg az övét, amit rekordot jelentő 2457 napig, 2013. július 6-ig birtokolt,

amikor is Chris Weidman a második menetben kiütötte. Ez a K.O. pedig gyakorlatilag le is is zárta a brazil zseni UFC-karrierjét: utolsó nyolc meccséből csupán egyet nyert meg, míg hatot elveszített. A nyolcadik eredményét megsemmisítették, miután ellenfele, Nick Díaz doppingtesztje annyira pozitív volt, amennyire csak egy doppingteszt lehet (plusz marihuánát is kimutattak a vérében).

A brazil harcos egyébként már sok-sok évvel ezelőtt kampányolt az első crossfight-ért amit a tervei szerint a legendás Roy Jones Jr. ellen vívott volna. A 45 éves brazil legenda számára nem újdonság az ökölvívás, hiszen két profi meccse is volt már, igaz vegyes sikerrel hiszen 1-1-0 a rekordja és az utolsó mérkőzésrére 16 évvel ezelőtt került sor.

A Chávez Jr.–Anderson Silva összecsapásra 2021. június 19-én kerül sor a mexikói Guadalajarában.