Sörösdobozokkal dobálják az utcán edző futónőket Nagy-Britanniában

IAAF World Youth Championships, Cali 2015 - Day 2 GettyImageRank2 Motion SPORT HORIZONTAL Track And Field UK Colombia Sprinting CHILD Girls 100 Meter Round One 2015 IAAF World Youth Athletics Championships Cali - Colombia Day 2 Pascual Guerrero Olympic St
CALI, COLOMBIA - JULY 16: Hannah Brier of Great Britain in action during round one of the Girls 100 Meters on day two of the IAAF World Youth Championships, Cali 2015 on July 16, 2015 at the Pascual Guerrero Olympic Stadium in Cali, Colombia. Patrick Smith/Getty Images for IAAF/AFP
Vágólapra másolva!
A koronavírus-járvány miatt a brit atléták egy része kénytelen az utcákon futni, edzeni. A női futók eddig bírták a gépjárművezetők zaklatásait, most teljesen kiborultak.

A sportolók elmondták, hogy igyekeztek az üres parkokban edzeni, de a zaklatások miatt ezt most már egyre nehezebben tudják megtenni. Kiderült olyan eset, amikor az utcán edző nőket sörösdobozokkal dobálták meg.

Rhiannon Linington-Payne, aki 400 méteren versenyez, azt mondta: az autók rendszeresen megállnak, a vezetők letekerik az ablakot és fütyülnek, illetve a testéről beszélnek folyamatosan. Kiderült az is, hogy az esetek nemcsak Walesben, hanem Londonban és Manchesterben is megtörténtek.

Hannah Brier sprinter azt mondta: nyáron rendszeresen rövidnadrágban edzettem az utcán, mivel 34 fok volt.

Hannah Briert rendszeresen zaklatják Forrás: Instagram

Walesben az atlétikai szövetség most a rendőrséghez fordult, mert ezeket az állapotokat tarthatatlannak minősítették.

Forrás