A német strandröplabdázók nem játszhatnak bikiniben, ezért bojkottálják a katari tornát

Beach Volleyball World Championship Sports Women Horizontal VOLLEYBALL BEACH VOLLEYBALL WORLD CHAMPIONSHIP WORLD CUP, Karla Borger és Julia Sude
Karla Borger és Julia Sude úgy döntött, hogy bojkottálja a márciusi katari World Tour-tornát
Vágólapra másolva!
A két német strandröplabdázó, Karla Borger és Julia Sude úgy döntött, hogy bojkottálja a márciusi katari World Tour-tornát, mégpedig azért, mert nem lehetnek bikiniben. A játékosok szerint túl meleg van ahhoz Katarban, hogy ruhában játszanak.

Katarban ugyanis

megtiltották a játékosoknak, hogy a torna alatt bikiniben játszanak

– számolt be a bt.dk.

„Elvárják, hogy végezzük a munkánkat, de megtagadták tőlünk, hogy mindezt a munkaruhánkban tegyük. Ez az egyetlen ország és verseny, ahol megmondják, hogyan kell elvégezni a munkánkat. Ez ellen szeretnénk felszólalni – mondta Karla Borger a Deutschlandfunk rádiónak.

Karla Borger és Julia Sude úgy döntött, hogy bojkottálja a márciusi katari World Tour-tornát Forrás: dpa Picture-Alliance/Christian Charisius

A világbajnoki ezüstérmes játékos hozzátette, hogy

általában nem okoz problémát a helyi szokások elfogadása, de Katarban olyan meleg van, hogy csak bikiniben lehet játszani. A női játékosokat arra kérték ugyanis a szervezők, hogy pólóban és hosszúnadrágban játsszanak.

A torna bojkottálásáról szóló döntést a Német Röplabda-szövetség is támogatja. A Katari Röplabda-szövetség úgy reagált a hírre, hogy biztosítani fogja minden sportoló számára a normális egyenruhát a tornán.