Magyarország több érmet szerezhet Tokióban, mint az előző olimpián

férfi kard egyéni, vívás, Rio 2016, Szilágyi Áron, Daryl Homer ésKim Jung Hvan, dobogó, döntő
Rio de Janeiro, 2016. augusztus 11. Az aranyérmes Szilágyi Áron a riói nyári olimpia férfi kard egyéni versenyének eredményhirdetésén a Rio de Janeiró-i 3-as Karióka Arénában 2016. augusztus 10-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
A Gracenote nevű amerikai sportadat-elemző cég 2020-as kimutatása szerint Magyarország a tokiói olimpia összesített éremtáblázatán a 12. helyen fog zárni, és 8 éremmel többet gyűjt majd, mint a 2016-os riói játékokon.

2020. február 24-én, öt hónappal az eredetileg 2020-as tokiói olimpia nyitóünnepsége előtt a Gracenote vállalat kiadta a következő ötkarikás játékok virtuális éremtáblázatának előrejelzését. Figyelembe véve a 2016-os nyári sportesemény óta elért kulcsfontosságú versenyek eredményeit, a cég megjósolta a várható arany-, ezüst- és bronzérmek számát a résztvevő országoknak a járványhelyzet miatt 2021-re halasztott világversenyen.

A kimutatás szerint az Egyesült Államok nyeri majd a legtöbb érmet Tokióban.

Ez a hetedik egymást követő nyári játékot jelentené, amelyek során az amerikai csapat az összesített verseny élén végezhet.

Az elemzés alapján Kína, Oroszország, Japán és Ausztrália végezne még az első ötben.

Szilágyi Áron 2012-ben és 2016-ban is olimpiai aranyérmet szerzett vívásban Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A cég azt jósolta, hogy Magyarország is fejlődést mutathat a 2016-os olimpiához képest, hazánk a képzeletbeli tabellán a 12. helyet foglalhatja el 6 arany, 7 ezüst és 10 bronzéremmel.

Ez azt jelenti, hogy a legutóbbi játékokhoz képest a magyar csapat 8 éremmel gyűjthet többet. Rióban 15 érem került a vitrinbe, 8 arany, 3 ezüst és 4 bronz.

Fontos kiemelni, hogy ez a kimutatás még nem végleges, ugyanis a 2020-as nyári játékok elhalasztása miatt az amerikai cég egy későbbi időpontban frissíti majd a tokiói olimpiára vonatkozó virtuális éremtáblázatot.