Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A koronavírus miatt kitiltják a nézőket a melbourne-i Grand Slam tenisztornáról

tennis Horizontal
Itt még nézők előtt zajlik a verseny, depéntek éjféltől kizárják a közönséget
Vágólapra másolva!
Bár a Melbourne-ben zajló Australian Open Grand Slam teniszversenyen eddig jelen lehettek a nézők, ennek péntek éjféltől vége van. A torna zárt kapuk mögött folytatódik tovább, mert Victoria államban ismét koronavírus-vészhelyzetet rendeltek el - jelentette az ESPN.

Victoria állam pénteken éjféltől 5 napos teljes zárásra készül. Melbourne külvárosában, egy szállodában újra felütötte a fejét a koronavírus. Az első eseteket még a múlt héten a repülőtér melletti Holiday Inn hotelben regisztrálták, de most már 13 fertőzöttnél tartanak.

Ebből a 13-ból ötöt csütörtökön fedeztek fel és az ausztrá hatóságoknak ennyi is elég volt ahhoz, hogy azonnali vészhelyzetet rendeljenek el.

A korlátozások értelmében a lakosoknak otthon kell maradniuk, kivételt képez a nélkülözhetetlen munkák elvégzése, az orvoslátogatás, az élelmiszervásárlás, illetve az edzés. Emellett mindenhol maszkot kell viselni. Betiltották a gyülekezéseket, esküvőket és vallási rendezvényeket is. Ráadásul a koronvírus Egyesült Királyságból származó törzséről van szó, amely sokkal jobban fertőz, mint az eredeti vírus.

Itt még nézők előtt zajlik a verseny, depéntek éjféltől kizárják a közönséget Forrás: AFP/William West

Mindez azt jelenti, hogy a szombati játéknaptól öt napon keresztül egészen biztosan nézők nélkül megy tovább az év első Grand Slam teniszversenye. Victoria állam miniszterelnöke, Daniel Andrews sajtótájékoztatóján a következőket mondta:

Megértem, hogy mindenki aggódik és szorong, de most nem tudunk mást tenni. Abban bízhatunk, hogy öt nap múlva feltudjuk oldani a zárást."

Az újabb koronavírus-pánik csütörtökön robbant ki Melbourne-ben. A repülőtér négyes termináljának egyik kávézója volt a gócpont, miközben a terminálról 29 járat indult el, illetve ugyanennyi érkezett oda. A mostani döntés újabb csapást jelent az Australian Open szervezőinek, akik eddig naponta 30 ezer embert engedhettek be a pályákra.

ESPN

Mindent egy helyen az Eb-ről