A négyszeres Tour de France-győztes számára Tom Brady jelenti az inspirációt

cycling Horizontal TOUR DE FRANCE PODIUM LOGO BUST THUMBS UP YELLOW JERSEY
(FILES) In this file photo taken on July 09, 2017 Great Britain's Christopher Froome thumbs up as he celebrates his overall leader yellow jersey on the podium at the end of the 181,5 km ninth stage of the 104th edition of the Tour de France cycling race between Nantua and Chambery. Chris Froome was cleared on July 2, 2018 of wrongdoing in his 'anti-doping' case which had cast a shadow over his participation in the Tour de France. "The Union Cycliste Internationale (UCI) confirms that the anti-doping proceedings involving Mr Christopher Froome have now been closed," cycling's ruling body announced. Team Sky's four-time Tour de France champion has been under a cloud since he was found to have twice the permissible amount of asthma drug Salbutamol in his system during September's Vuelta a Espana, which he won. / AFP PHOTO / Jeff PACHOUD
Vágólapra másolva!
A Tour de France országúti kerékpáros körversenyen négyszer győztes Chris Froome számára a tengerentúli amerikaifutball-liga (NFL) sztárja, Tom Brady jelenti az inspirációt, hogy karrierje végén is hasonlóan sikeres legyen.

"Négy diadallal olyan közel kerültem a rekordbeállításhoz, hogy semmi sem tarthat vissza" - jelentette ki a 35 éves bringás. "Szeretném a legjobbamat nyújtani, ami fejben dől el. Remélem, a testem követni tudja majd az elhatározásomat".

A brit kerekes el tudja képzelni, hogy akár 40 esztendősen is versenyezzen, ehhez többek között olyan világklasszisok jelentenek számára inspirációt, mint a 43 éves Tom Brady, aki ebben a hónapban már hetedik bajnoki címét nyerte az NFL-ben. Froome szerint a profi sport világában egyre több példa van arra, hogy idősebb versenyzők a csúcson tudnak maradni, ezért úgy gondolja, még legalább öt évig tud a legmagasabb színvonalon teljesíteni.

Chris Froome számára az NFL-sztár, Tom Brady jelenti az inspirációt, hogy karrierje végén is hasonlóan sikeres legyen Forrás: AFP/Jeff Pachoud

"Most már nincs fájdalmam. Alvásnál kissé kellemetlen, amikor a jobb oldalamon fekszem, de ez nem befolyásol a kerékpáron" - mondta súlyos sérülésével kapcsolatban Froome, aki 2019-ben a Critérium du Dauphiné elnevezésű franciaországi viadalon 54 kilométer/órás sebességgel lefelé száguldva nekiment egy falnak, eltörte a combcsontját, a jobb könyökét, valamint több bordáját is.

Froome, aki kétszer a Vuelta a Espanát és egyszer a Giro d'Italiát is megnyerte, ötödik Tour-diadalával utolérné a rekorder belga Eddy Merckxet, a spanyol Miguel Induraint, valamint két francia legendát, Jacques Anquetilt és Bernard Hinault-t.

Froome 11 szezon után csapatot váltott: a Skyt - és későbbi nevén az Ineost - elhagyva az Israel Start-Up Nation színeiben versenyez 2021-től.