Hiába élvezte a közös munkát, otthagyta edzőjét az olimpiai bajnok klasszis

Horizontal 400 METERS
Gold medallist South Africa's Wayde van Niekerk points to his new world record displayed on a board after the Men's 400m Final during the athletics event at the Rio 2016 Olympic Games at the Olympic Stadium in Rio de Janeiro on August 14, 2016. (Photo by FRANCK FIFE / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államokban készül tovább Wayde van Niekerk, a férfi 400 méteres síkfutás olimpiai címvédője és világcsúcstartója.

A dél-afrikai atléta ideiglenesen búcsút mondott edzőjének, Tannie Ans Bothának, mert a továbbiakban Lance Brauman vezetésével Floridában készül, többek között a 200 méteren világbajnok Noal Lyles, és a női 400 méter olimpiai címvédője, Shaune Miller-Uibo társaságában.

"Bármennyire is élveztem a közös munkát Tannie Ans Bothával és csoportjával, a világ legjobb sprinterjei mellett kell edzenem, mert továbbra is abban reménykedem, hogy megdönthetem a világrekordomat" - nyilatkozta szombaton Van Niekerk.

Hiába élvezte a közös munkát, otthagyta edzőjét az olimpiai bajnok klasszis, Wayde van Niekerk Forrás: AFP/Franck Fife

Hangsúlyozta, a közeljövő sikerei miatt költözik ideiglenesen az Egyesült Államokba, az idén nyárra halasztott tokiói olimpia után pedig átértékeli az edzésterveit.

A 28 éves, olimpiai és kétszeres világbajnok Van Niekerk térdszalagja 2017 októberében elszakadt, amikor pályára lépett Fokvárosban egy jótékonysági rögbimérkőzésen. Felépülése a vártnál sokkal hosszabb időt vett igénybe, mert többször is visszaesett. Az edzéseket 2019 őszén kezdte újra, majd tavaly februárban versenyzett ismét.