Kiderült, hol versenyez minden idők leggyorsabb maratoni futója az olimpia előtt

London Marathon 2019  Eliud Kipchoge Lily Partridge Roza Dereje Vivian Cheruiyot Kenyan Olympic Brigid Kosgei Maiden women youngest winner Manuela Scha wheelchair British Athletes Callum Hawkins Dewi Griffiths Charlotte Purde and Lily Partridge London Mar
Eliud Kipchoge wins the elite men's race at the London Marathon on April 28th, 2019. (Photo by Karyn Louise/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Az olimpiai bajnok, világcsúcstartó kenyai Eliud Kipchoge indul az április 11-i Hamburg Marathonon. A szervezők csütörtöki bejelentése szerint a koronavírus-járvány miatt az elitviadalon közel száz futó vesz részt.

Kipchoge először 2013-ban szerepelt Hamburgban, és győzelemmel mutatkozott be. A világcsúcsot 2:01:39 perccel tartja, de "mesterséges körülmények között" már futott két órán belül is Bécsben.

A 36 éves atléta célja, hogy az etióp Abebe Bikila és a keletnémet Waldemar Cierpinski után ő legyen a világon a harmadik férfi, aki egymást követő két olimpián is diadalmaskodni tud maratoni futásban.

A pandémia miatt a hamburgi versenyre szigorú higiéniai és egészségügyi intézedések mellett kerül sor a belvárosban kijelölt 10,5 kilométeres pályán.