Az erős havazás miatt halasztással indul az alpesisí-vb

ski Horizontal
A snowcat clears the snow in the arrival area of the FIS Alpine World Ski Championships on the eve of the first race in Cortina d'Ampezzo, Italian Alps, on February 7, 2021. - The February 8-21 World Ski Championships in Cortina d'Ampezzo, Italy, will feature 600 male and female skiers from more than 70 countries racing in 13 events. (Photo by Fabrice COFFRINI / AFP)
Vágólapra másolva!
Rögtön az első napon át kellett írni a Cortina d'Ampezzó-i alpesisí-világbajnokság programját, mivel a hétfőre tervezett női kombinációt nem lehet megrendezni a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt.

A szervezők az előrejelzések alapján már a hétvégén megcserélték a kombináció számait, s hagyományoktól eltérően a műlesiklást bonyolították volna le először, majd azt követte volna a szuperóriás-műlesiklás. A havazás azonban hétfő reggelre a vártnál is erősebb volt, s mivel a nap folyamán valószínűleg nem sokat enyhül, a rendezők kénytelenek voltak halasztani a számot. Az új időpontot a nap folyamán teszik majd közzé az illetékesek.

A jövő vasárnapig tartó világbajnokság így kedden kezdődhet el ténylegesen: amennyiben az időjárás engedi, 10.30-tól a női, 13 órától pedig a férfi szuperóriás-műlesiklásra kerül sor.