Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Megvan, mikor tér vissza közel egy év kihagyás után a világelső teniszező

tenisz Ashleigh Barty
Ashleigh Barty of Australia returns the ball to Petra Kvitova of Czech Republic during the semifinals of Qatar Total Open tournament in Doha, on February 28, 2020. (Photo by KARIM JAAFAR / AFP)
Vágólapra másolva!
Tizenegy hónap szünet után visszatér a teniszpályára a női világranglista éllovasa, Ashleigh Barty. A 24 éves ausztrál játékos tavaly február óta nem játszott hivatalos mérkőzést, a koronavírus-járvány miatt a US Openen és a Roland Garroson sem vett részt, bár utóbbin ő volt a címvédő.

A szervezők közlése szerint az Australian Open előtt sorra kerülő két melbourne-i tornán ő vezeti majd a mezőnyt. A járvány továbbra is nagy hatással van a sportág versenynaptárára, az év első Grand Slam-tornája például a tervezettnél három héttel később, február 8-án kezdődik csak.

Már nem kell sokat várni Ashleigh Barty visszatérésére Forrás: AFP/Karim Jaafar

A viadal előtt, január 31. és február 6. között két 500-as WTA-tornát is rendeznek Melbourne-ben, a Gippsland Trophyn és a Yarra Valley Classicon a tervek szerint a világranglista első ötven helyezettje közül 49 pályára lép. A legjobb 32 játékost "szétosztják" a két verseny között, egyesben mindkettőn 64-es lesz a főtábla, míg párosban 32-es.

A felvezető viadalokra a 39 éves Serena Williams is jelezte indulási szándékát.

Az amerikai teniszező AO-n ismét harcba száll 24. Grand Slam-győzelméért, ami rekordbeállítást jelentene.

A játékosok január 15-től érkeznek majd Ausztráliába, ahol elsőként 14 napos kötelező karantén vár rájuk.

Mindent egy helyen az Eb-ről