A hétszeres világbajnok még nem érzi úgy, hogy készen állna a visszatérésre

Stephen Hendry fascinates Chinese fans in Jilin China Chinese Jilin Scottish snooker Stephen Hendry 2015 World Billiards Masters Tour SQUARE FORMAT
Scottish snooker player Stephen Hendry plays a shot at a fan meeting event during his trip to promote The 2015 World Billiards Masters Tour Jilin Station in Jilin city, northeast China's Jilin province, 23 May 2015.
Vágólapra másolva!
Ezen a héten tért volna vissza Stephen Hendry, a sznúker hétszeres világbajnoka, ám még nem érzi megfelelőnek a formáját a profi játékhoz.

Az 52 éves skót klasszis 2012-ben intett búcsút a sportágnak, tavaly viszont úgy határozott, ismét asztalhoz lép, és az illetékes szövetség szeptemberben két évre szóló versenyengedélyt adott neki.
Hendry az elmúlt hónapokban készült a visszatérésre, melyre szerdán Milton Keynesben került volna sor, ám hétfőn jelezte a Pro Tour elnevezésű viadal szervezőinek, hogy visszalép.

Stephen Hendry az elmúlt években csak a sznúkert népszerűsítő bemutatókon állt asztalhoz Forrás: Imaginechina via AFP/Zhang haichuan - Imaginechina/Zhang Haichuan

"Egyszerűen nem állok még készen. Most még csalódást okoznék magamnak. A célom, hogy a világbajnokságon elindulhassak, a vb-selejtezők előtt azonban még játszanom kell majd. A februári Welsh Open jó alkalom lehet erre" – indokolta döntését a sportoló.

Stephen Hendry 1985-ben 16 évesen mutatkozott be a profik között, és első vb-címét 1990-ben nyerte. Karrierje során összesen 36 ranglista-viadalon és 39 egyéb tornán diadalmaskodott és közel 9 millió fontot keresett.