Horrorbukás 150-nél, darabokra tört a svájci síelő léce a kitzbüheli világkupaversenyen - videó

ski TOPSHOTS Horizontal
Switzerland's Urs Kryenbuehl crashes during the men's downhill event at the FIS Alpine Ski World Cup in Kitzbuehel, Austria, on January 22, 2021. (Photo by HELMUT FOHRINGER / APA / AFP) / Austria OUT
Vágólapra másolva!
Hatalmasat bukott 146 km/h-s sebességnél a legendás, kitzbüheli világkupaverseny pénteki lesiklásán a svájci Urs Kryenbühl.

A svájci síelő a pálya leggyorsabb részén, ahol a síelők 140-150 km/h sebességgel mennek, nagyjából száz méterre a céltól az utolsó, látványos ugratónál (Zielsprung) a levegőben elvesztette az egyensúlyát, a felső teste előre billent, és már nem tudott korrigálni. Olyan nagy erővel csapódott a hóba, hogy az egyik léce hosszában szétvált, a másik eltört. Egy ideig mozdulatlanul feküdt a célban. Mentőhelikopterrel vitték el a svájci versenyzőt, aki néhány nap múlva ünnepli 27. születésnapját. Egyik csapattársa szerint magánál volt a baleset után, ami nagyon jót jelent.

Urs Kryenbühl a balesete után Forrás: AFP/Helmut Fohringer

Nem ő volt az egyetlen, aki esett pénteken azon a lejtőn, amelyet a versenyzők is félelmetesnek írnak le. Az amerikai Ryan Cochran-Siegle viszont szerencsés volt, ő nem sérült meg komolyan, amikor a hálóba csapódott. Felállt, úgy várta meg, hogy megérkezzen érte a mentőhelikopter. A meredek pályáról így volt a legegyszerűbb őt lehozni.