Tavaly visszavonult, de dopping miatt négy évre eltiltották az olasz kerékpárost

Horizontal
Doppingvétség miatt utólag eltiltották a 2019-ben visszavonult Rinaldo Nocentinit
Vágólapra másolva!
Doppingvétség miatt utólag eltiltották a 2019-ben visszavonult Rinaldo Nocentinit, aki 2009-ben nyolc napig vezette az összetettet a Tour de France országúti kerékpáros körversenyen.

Az olasz doppingellenes ügynökség szerdai közlése szerint a doppingügyekben illetékes olasz bíróság úgy döntött, hogy 2024. november 29-ig nem versenyezhetne Nocentini, akinek egyúttal 2018-tól minden eredményét törölte. A bíróság az állásfoglalását a doppingkódexnek arra a cikkelyére hivatkozva hozta meg, amely "tiltott szer vagy módszer alkalmazására, illetve arra irányuló kísérletre" vonatkozik, a konkrét vétséget azonban nem közölte.

Doppingvétség miatt utólag eltiltották a 2019-ben visszavonult Rinaldo Nocentinit Forrás: AFP/Pascal Pavani

A 43 esztendős kerékpárost a Corriere della Sera értesülései szerint a pályafutása végén, 2019 decemberében a biológiai útlevelében tapasztalt rendellenességek miatt marasztalták el.

Nocentini legjelentősebb sikere az volt, hogy a spanyol Alberto Contador győzelmével zárult 2009-es francia körversenyen az AG2R La Mondiale bringásaként nyolc napig viselte a sárga trikót. Emellett a pályafutásából a 2008-as Párizs-Nizzán elért második helye emelkedik ki.