Hazai győzelem a 69. Négysáncverseny első versenyén - videó

Oberstdorf, 2020. december 29. A francia Mathis Contamine egy hóember mellett halad el a 69. síugró négysáncverseny első állomásán a németországi Oberstdorfban 2020. december 29-én. MTI/AP/Matthias Schrader
Vágólapra másolva!
Karl Geiger nyerte a síugrók 69. Négysáncversenyének első, oberstdorfi állomását kedden. A 27 éves versenyző első sikerét aratta a rangos viadalon.

A néhány héttel ezelőtti sírepülő-világbajnokságon aranyérmes német versenyző az első sorozat után is az élen állt 127 méteres ugrásával, éllovas pozícióját pedig megőrizte azzal, hogy másodjára 136,5 méterre repült.

Geiger azt a Kamil Stochot előzte meg, akinek indulása a többi lengyel síugróhoz hasonlóan csak néhány órával a rajt előtt derült ki. A Négysáncverseny kétszeres bajnoka és honfitársai - köztük a címvédő Dawid Kubacki - csak azt követően kerültek a mezőnybe, hogy két negatív koronavírustesztet produkáltak, miután Klemens Muranka megfertőződött. Harmadikként a norvég Marius Lindvik zárt.

Karl Geiger nyert a 69. Négysáncverseny első állomásán Forrás: AFP/Christof Stache

A sorozat két nagy esélyese, a szintén norvég Halvor Egner Granerud és a német Markus Eisenbichler ezúttal nem állhatott dobogón, mivel a hátszeles első sorozatban mindketten rontottak. Ugyanakkor másodjára javítottak, a Négysáncversenyre sorozatban öt vk-diadallal érkező Granerud a negyedik, Eisenbichler pedig a nap legnagyobb, 142 méteres ugrásával az ötödik helyre jött fel.

A vk-sorozatba tartozó esemény az újév első napján Garmisch-Partenkirchenben folytatódik. Ezután a mezőny átköltözik Ausztriába: vasárnap Innsbruckban, három nappal később pedig Bischofshofenben ugranak a versenyzők.