Nagyon elverte egy fejjel magasabb ellenfelét a mexikói szupersztár

Canelo Alvarez v Sergey Kovalev GettyImageRank3 Success SPORT HORIZONTAL Boxing - Sport USA Nevada Las Vegas Fighting COMMEMORATION Photography MGM Grand Garden Arena World Boxing Organization Light Heavyweight World Title Saul Alvarez Sergey Kovalev - Bo
LAS VEGAS, NEVADA - NOVEMBER 02: Canelo Alvarez celebrates his victory over Sergey Kovalev after their WBO light heavyweight title fight at MGM Grand Garden Arena on November 2, 2019 in Las Vegas, Nevada. Alvarez won with an 11th-round knockout. Steve Marcus/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Rendkívül meggyőző teljesítménnyel gyűjtötte be a WBA és WBC nagyközépsúlyú világbajnoki címeit Saul „Canelo" Alvarez, miután egyhangú pontozással legyőzte a brit Callum Smith-t.

A Smith-hez hasonlóan 30 éves Álvarez szombaton éjszaka San Antonióban (korlátozott számú helyi néző előtt), a híres helyi Alamodome-ban lépett kötelek közé – ebben az évben először –, riválisa pedig a WBA övet birtokló, korábbi World Boxing Super Series-győztes, az ütközetre hibátlan mérleggel érkező Callum Smith volt.

Előzetesen a többség számára nem volt kérdés, hogy Alvarez a jobb bunyós, azonban a brutális magasság-, illetve karhossz előny (18-, valamint 19 cm) akár Smith javára is billenthette volna a mérleg nyelvét.

Balra Álvarez, jobbra Smith:

Ehhez képest a publikum egy relatíve sima mérkőzést láthatott, ahol az agresszív Alvarez végig irányított, míg liverpooli vetélytársa erejéből csak a tisztes helytállásra, vagy ha úgy tetszik, a túlélésre futotta, írja a mérkőzésről beszámoló Profiboksz.hu.

Alvarez fölényére jellemző, hogy az összecsapás második felében már különösebb gátlás nélkül gyalogolt át Smith szórványos ütésein, és közelről is magabiztosan dominálta a találkozót. A 12. menetet lezáró gongot követően nem volt kérdés, hogy Alvarez a győztes, aki 119-109, 119-109, 117-111 arányú egyhangú pontozásos győzelemmel zárhatta az estét és a 2020-as évet. Smith pedig 28. profi mérkőzésén elszenvedte az első vereségét.