Gyakorlatilag örökre eltiltották a bundázó Eb-bronzérmes sportolót

Icon images - 2020 CRIMINAL banknotes earnings steal feature characteristic banks assets euro bills CRIME THEFT payment swags armed euros mixed bank robbery pre procurement crime FRAUD robbery pistol money market saved CURRENCY WI BANK deed SAVER WEAPON S
Bamberg, Germany July 13th, 2020: Symbolic images - 2020 Several thousand euros in cash with the values of 500 euros, 200 euros, 100 euros and 50 euros lie on a laptop that is on a table. Cybercrime, cybercrime, | usage worldwide
Vágólapra másolva!
Öt évre eltiltották Nyikita Hakimov orosz tollaslabdázót fogadási csalás miatt.

A sportág nemzetközi szövetségének (BWF) szerdai közleménye szerint a párosjátékos elleni vizsgálatot egy, a 2018-as csapat Európa-bajnoksággal kapcsolatos bejelentés nyomán indították el. A független vizsgáló testület az eljárása során arra a következtetésre jutott, Hakimov megszegte a BWF szabályait azzal, hogy más játékosokat keresett meg, pénzt ajánlott nekik a találkozók végeredményének befolyásolásáért, mérkőzésekre fogadott, illetve szándékosan megsemmisített és elrejtett bizonyítékokat a BWF elől. Hakimov tagja volt idén a csapat Európa-bajnokságon bronzérmes orosz csapatnak.

A BWF úgy döntött, pénzbírságot nem szab ki a játékosra, mivel a hosszú eltiltás gyakorlatilag véget vet a 32 esztendős tollaslabdázó pályafutásának.

"Mivel a tollaslabdázás az egyetlen bevallott jövedelemforrása, az eltiltás megfosztja őt annak lehetőségétől, hogy pénzt keressen választott hivatásával" - áll a közleményben.