Édesapja emléke előtt tisztelegve kiütné Anthony Joshuát kihívója

Anthony Joshua Kubrat Pulev
Britain's Anthony Joshua (L) and Bulgaria's Kubrat Pulev (R) stand on the pitch at the Principality Stadium in Cardiff on September 11, 2017 during a promotional event for their heavyweight world title boxing match. - Britain's Anthony Joshua will defend his IBO, IBF and WBA world heavyweight titles against Bulgaria's Kubrat Pulev at Cardiff's Principality Stadium on October 28. (Photo by Geoff CADDICK / AFP)
Vágólapra másolva!
Kubrat Pulev verést ígért a profi nehézsúlyú bokszvilágbajnok Anthony Joshuának azon a címmérkőzésen, amelyet szombaton a londoni Wembley Arénában vívnak a felek.

A bolgár ökölvívó azt mondta, ezzel tartozik néhai édesapja emlékének, akinek megfogadta, hogy ő lesz hazája első profi ökölvívó világbajnoka. Ha nyer a hétvégén, elragadja Joshuának a WBA, a WBO és az IBF szervezeteknél őrzött titulusait, egyszersmind megfosztja annak lehetőségétől, hogy a WBC-világbajnok, és szintén brit Tyson Furyval 2021-ben címegyesítő összecsapást vívjon a királykategóriában.

Anthony Joshua (balra) és Kubrat Pulev három éve már megmérkőztek volna egymással Forrás: AFP/Geoff Caddick

A 31 éves Joshua az amerikai-mexikói Andy Ruiz Jr. felett aratott tavaly decemberi győzelmével szerezte meg a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) vb-öve mellé a Boksz Világszövetség (WBA) és a Boksz Világszervezet (WBO) címét is, a 39 esztendős Pulevvel mint az IBF kötelező kihívójával kell megmérkőznie.

A két bokszoló eredendően 2017 októberében találkozott volna, akkor azonban Pulev vállsérülés miatt visszalépett. A bolgár egyszer már ringbe szállt az IBF nehézsúlyú övéért, de 2014-ben az ötödik menetben kiütötte őt az ukrán Volodimir Klicsko.

A szombati, londoni meccsre korlátozzák a belépést, összesen ezer embert engednek be a nézőtérre a koronavírus-járvány miatt.