Simán kikapott a vb-n Novak Djokovic, veszélyben a továbbjutása - videó

Novak Djokovic Daniil Medvedev Medvegyev tenisz ATP Finals
Russia's Daniil Medvedev (R) bumps fists with Serbia's Novak Djokovic after winning the match in two sets during their men's singles round-robin match on day four of the ATP World Tour Finals tennis tournament at the O2 Arena in London on November 18, 2020. (Photo by Glyn KIRK / AFP)
Vágólapra másolva!
A világelső Novak Djokovic két játszmában kikapott Danyiil Medvegyevtől a férfi teniszezők ATP-világbajnokságán a londoni O2 Arenában. Mivel a csoport másik mérkőzésén Alexander Zverev legyőzte Diego Schwartzmant, ezért a szerb játékos továbbjutása még nem biztos.

Az első meccsét egyformán megnyerő szerb és orosz játékos összecsapásán utóbbi 48 perc alatt került szettelőnybe, majd a második játszmát 34 perc alatt befejezve a találkozót is megnyerte.

Danyiil Medvegyev nem adott esélyt a világelsőnek szerda este Forrás: AFP/Glyn Kirk

Djokovic a vb kimenetelétől függetlenül már biztosan a világranglista első helyén zárja az évet - karrierje során hatodszor -, beállítva ezzel az amerikai Pete Sampras rekordját. A belgrádi játékos eddig ötször emelhette magasba a vb-serleget, de 2015 óta egyszer sem diadalmaskodott.

A 2018-as világbajnok Alexander Zverev a nyitókörben két szettben alulmaradt az orosz Danyiil Medvegyevvel szemben, a második fordulóban viszont, szerdán három játszmában legyőzte az ugyancsak vereséggel rajtoló argentin Diego Schwartzmant.

A jubileumi, 50. ATP-világbajnokságot a pandémia miatt zárt kapuk mögött rendezik - még vonalbírók sincsenek -, az összdíjazása pedig a tavalyi 9-ről 5,7 millió dollárra csökkent.

Tenisz, ATP-világbajnokság, London
2. forduló, Tokió 1970 csoport:
Danyiil Medvegyev (orosz, 4.)-Novak Djokovic (szerb, 1.) 6:3, 6:3
Alexander Zverev (német, 5.)-Diego Schwartzman (argentin, 8.) 6:3, 4:6, 6:3
Az állás: 1. Medvegyev 2 győzelem/0 vereség, 2. Djokovic 1/1 (2-2), 3. Zverev 1/1 (2-3), Schwartzman 0/2
Az első kettő jut az elődöntőbe. Medvegyev már biztosan ott van a legjobb négy között, míg Djokovic és Zverev egymás ellen dönthetik el a másik továbbjutó hely sorsát pénteken.