2021-ben is elhalaszthatják a Roland Garrost

Rafael Nadal tenisz Roland Garros
Spain's Rafael Nadal serves the ball to Italy's Jannik Sinner during their men's singles quarter-final tennis match on Day 10 of The Roland Garros 2020 French Open tennis tournament in Paris on October 6, 2020. (Photo by Martin BUREAU / AFP)
Vágólapra másolva!
Amennyiben az egészségügyi helyzet szükségessé tenné, jövőre is elhalasztanák a szervezők a szokásos tavaszi, nyár eleji időpontról a francia nyílt teniszbajnokságot.

Guy Forget versenyigazgató úgy nyilatkozott, hogy nem hezitálnának ilyen döntést meghozni, de az ideinél alaposabban egyeztetnének az érintettekkel.

Ezzel arra reagált, hogy a francia sportági szövetséget (FFT) éles bírálatok érték, amikor a koronavírus-járvány terjedése miatt március közepén egyoldalúan őszre, a keménypályás szezonra halasztotta a tornát, amely így május helyett szeptemberben kezdődött.

Forget úgy foglalt állást a most zajló párizsi férfi viadal előtt, hogy hasonló helyzetben valószínűleg hasonló döntést hoznának, de mindenképpen a férfi, illetve női tornát szervező ATP-vel és a WTA-val egyeztetve.

A Roland Garrost 2021-ben is későbbi időpontra halaszthatják Forrás: AFP/Martin Bureau

emlékezett vissza Forget, hozzátéve, hogy végül ugyanezek a teniszezők azt mondták, ez volt a helyes lépés, ezt kellett tenni.

Idén az ausztrál bajnokságot normális menetben rendezték meg, majd a Roland Garrost halasztották, a wimbledoni tornát törölték, a US Opent pedig az eredeti időpontban, de sok hiányzóval, selejtező és nézők nélkül tartották meg.