Decemberben újra bokszol a világ legjobbjának tartott mexikói sztár

Canelo Alvarez v Sergey Kovalev GettyImageRank2 Success SPORT HORIZONTAL Boxing - Sport REFEREE USA Nevada Las Vegas Fighting PORTRAIT Photography MGM Grand Garden Arena World Boxing Organization Light Heavyweight World Title Saul Alvarez Russell Mora Ser
LAS VEGAS, NEVADA - NOVEMBER 02: Canelo Alvarez poses with referee Russell Mora following his victory over Sergey Kovalev in WBO light heavyweight title fight at MGM Grand Garden Arena on November 2, 2019 in Las Vegas, Nevada. Alvarez won with an 11th-round knockout. Steve Marcus/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A világ jelenlegi legjobb bokszolójának tartott mexikói Saul "Canelo" Alvarez több mint egy év után egy igazi csúcsmérkőzésen tér vissza a kötelek közé, decemberben ugyanis a britek nagyközépsúlyú világbajnokával, Callum Smith-szel csap össze.

A 30 éves közép-amerikai sztár közösségi oldalán jelentette be, hogy december 19-én rendezik meg a meccset egy - jelenleg még nem ismert - amerikai helyszínen.

Alvarez és Smith, a Boksz Világszövetség (WBA) regnáló bajnoka egyaránt tavaly novemberben bokszolt utoljára, azóta a koronavírus-járvány miatt egyiküknek sem volt lehetősége ringbe szállni, most viszont a mexikói tájékoztatása szerint elhárultak az akadályok.

Újra ringbe lép a világ jelenlegi legjobb bokszolójának tartott mexikói Saul "Canelo" Alvarez Forrás: AFP/2019 Getty Images/Steve Marcus

A szakírók szinte egybehangzó véleménye szerint Alvarez jelenleg súlycsoportoktól függetlenül a világ legjobbja. A látványos bokszra képes öklöző 56 eddigi profi meccséből csupán egyet veszített el, azt is a legendás Floyd Mayweather Jr. ellen megosztott pontozással, 2013-ban. A mexikói négy súlycsoportban - nagyváltó-, közép-, nagyközép- és félnehézsúlyban - volt már világbajnok. Legutóbb Szergej Kovaljovot, a Boksz Világszervezet (WBO) akkori félnehézsúlyú világbajnokát ütötte ki.

Smith-t a nagyközépsúly legjobbjaként tartják számon. A szintén 30 éves brit sportoló hibátlan mérleggel áll a profik között, mind a 27 meccsén győzött és a WBA mellett a Boksz Világtanács (WBC) vb-övét is birtokolja, Alavarez ellen viszont csak előbbit teszi kockára.

"Amióta világbajnok vagyok, egy igazán nagy meccsre vártam, és boldog vagyok, hogy ezekben a nehéz időkben sikerült a rajongók számára egy olyan meccset összehozni, melyen a súlycsoport két legjobbja találkozik" - kommentálta a mérkőzés hírét Smith.