Szenzáció: Babos Tímea és Kristina Mladenovic megvédte címét a Roland Garroson

BABOS Tímea; MLADENOVIC, Kristina
Párizs, 2020. október 11. A győztes Babos Tímea (b) és a francia Kristina Mladenovic ünnepel a bajnoki trófeával, miután 6:4, 7:5 arányban legyőzték a chilei Alexa Guarachit és az amerikai Desirae Krawczykot a francia nyílt teniszbajnokság női párosának döntőjében a párizsi Roland Garros Stadionban 2020. október 11-én. MTI/EPA/Yoan Valat
Vágólapra másolva!
Babos Tímea és Kristina Mladenovic nyerte a Roland Garros női párosversenyét, miután a döntőben 6:3, 7:5-re legyőzték a chilei, amerikai Alexa Guarachi, Desirae Krawczyk kettőst. Ez a 27 éves magyar teniszező negyedik Grand Slam-győzelme párosban.

Alexa Guarachi bizonytalanságainak köszönhetően már a mérkőzés elején sikerült brékkel kezdenie a magyar, francia kettősnek. Azonban az előnyt nem sikerült megerősíteni, Mladenovic is gyengén szervált, így azonnal elveszítette adogatását, 2:2-re módosítva a rendkívül ideges első szett elején az állást.

Az ellenfél utoljára 3:2-nél tudott vezetni a játszmában, ezután Babos és partnere is magabiztosan szerváltak, és újra el tudták venni a chilei, amerikai páros adogatójátékát. 5:2 után egy gémet még tudott nyerni az ellenfél, de egyenlíteni már nem tudott. A magyar teniszező két ászt is ütve, bréklabdát hárítva hozta a szerváját, amivel 6:3-ra megnyerték az első szettet.

A második játszma elején is látszódott, hogy Baboséknak volt már nehezebb dolguk ezen a tornán, mint aminek ez a döntő kinézett. Guarachi 1:1-nél ismét elbukta az adogatását, de azonnal visszajöhettek volna, mert Mladenovic továbbra sem tudott stabilan szerválni. Végül hatalmas küzdelemben megerősítette a bréket (3:1).

Babos Tímea és Kristina Mladenovic megvédték címüket a Roland Garroson Forrás: Roland Garros, Twitter

Babos először a szett közepén veszítette el a szervajátékát, amivel 3:3-ra módosult az eredmény. Mladenovic a következő játékban remekül teniszezett, mind a négy pontot ő csinálta meg, amivel újra a címvédő párost juttatta vezetéshez. (4:3) Babos Tímea 5:4-nél szerválhatott a mérkőzés megnyeréséért, sikertelenül. Mladenovic az elveszített játék után nem adott esélyt Krawczyknak, majd egy Babos-nyerővel kísérve magabiztosan kiszerválta a győzelmet.

A magyar, francia páros 6:3, 7:5-ös sikert aratott. A címvédésnek köszönhetően

Babos Tímea pályafutása negyedik Grand Slam-trófeáját nyerte meg.

Az Australian Open (2018, 2020) után immáron a francia nyílt teniszbajnokságot (2019, 2020) is két alkalommal tudta megnyerni - mindegyiket Mladenoviccsal az oldalán.

Az öröm pillanatai Forrás: MTI/EPA/Yoan Valat

A 27 éves magyar játékos az elmúlt három évben csak akkor nem jutott el legalább a negyeddöntőig a Grand Slameken, amikor kizárták őket az egy hónappal ezelőtti US Openen. Babos négy GS-sikere mellett három világbajnoki címmel rendelkezik.

Tenisz, Roland Garros, Párizs, női döntő
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2. kiemelt) - Alexa Guarachi, Desirae Krawczyk (chilei, amerikai, 14.) 6:3, 7:5