Fucsovics Márton újabb magabiztos győzelmével nyolcaddöntős a Roland Garroson

Fucsovics Márton tenisz Roland Garros
Párizs, 2020. október 3. Fucsovics Márton a brazil Thiago Monteiro elleni játszma közben a francia nyílt teniszbajnokság férfi egyesének harmadik fordulójában a párizsi Roland Garros Stadionban 2020. október 3-án. MTI/AP/Alessandra Tarantino
Vágólapra másolva!
Fucsovics Márton a Roland Garros harmadik fordulójában a brazil Thiago Monteiro ellen lépett pályára, ahol a tét már a legjobb 16 közé jutás volt.

A legjobb magyar teniszező egyből bukta a saját szerváját, de rögtön vissza is vette azt. A következő két játékban sem tudott az adogató nyerni, de 2:2 után helyreállt a rend és fej-fej mellett haladt a két játékos, majd Fucsovics a lehető legjobbkor, 6:5-nél elvette ellenfele adogatását és 7:5-re megnyerte az első szettet.

Tovább tart Fucsovics Márton sikerszériája a Roland Garroson Forrás: AFP/Anne-Christine Poujoulat

A második játszma elején 1:1-nél volt egy maratoni hosszúságú játék, de Fucsovics végül meg tudta nyerni az adogatását, sőt, 2:1-nél újra elvette a balkezes brazil adogatójátékát. Fucsovics Márton egyre felszabadultabban és magabiztosabban teniszezett, 4:1-nél újra brékelt, 5:1-nél pedig ki is tudta szerválni a második szettet, így 35 percnyi játékkal 6:1-re nyerte a második felvonást.

Fucsovics a harmadik szettet rögtön egy brékkel kezdte, amit könnyed adogatójátékokkal tartani is tudott. Sőt, 4:2-nél közel került a dupla brékhez, azonban ekkor még nem sikerült a lehető leggyorsabban lezárni a legfontosabb kérdéseket. 5:3-nál, Monteiro adogatójátékában jutott először mérkőzéslabdákhoz. Közülük az elsőt a brazil még hárítani tudta, a másodikat már nem, így 6:3-mal övé lett a harmadik szett is, amivel két óra 21 perc játékot követően megnyerte a mérkőzést.

Fucsovics Marci

Sziasztok! Megvan a 3.kör Thiago Monteiro ellen! Igy ott vagyok a l... egjobb 16-ban egy újabb Grand Slamen!!! Igyekeztem nagyon összeszedetten játszani es végigirányítani a meccset! Hétfőn folytatás Rublev ellen! Rengeteg erőt ad a bíztatásotok! Drukkoljatok tovább Here we go! 3rd round victory against Thiago Monteiro!

- írta közösségi oldalán Fucsovics.

A világranglista 63. helyén álló magyar játékos a legjobb 16 között a Roland Garros egyik utolsó, hamburgi felvezetőtornáját megnyerő Andrej Rubljov ellen lép pályára hétfőn délután. A 13. kiemelt orosz játékos a 3. fordulóban a dél-afrikai Kevin Andersont búcsúztatta három sima szettben.

Fucsovics kiválóan teljesít az idei Grand Slam-tornákon, amelyeken a mérlege eddig két vereség mellett immáron nyolc győzelem. A januári Australian Open után ismét bejutott a nyolcaddöntőbe, a US Openen pedig a 3. forduló jelentette a végállomást neki. A 28 éves teniszező 1984 után az első magyar, aki kvalifikálni tudta magát a legjobb 16 közé a Garroson.

Tenisz, Roland Garros, Párizs
férfi egyes, 3. forduló
Fucsovics Márton - Thiago Monteiro (brazil) 7:5, 6:1, 6:3