A tavalyi Giro d'Italia meglepetésgyőztese is ott lesz a Vueltán

kerékpár Richard Carapaz Primoz Roglic
Team Jumbo rider Slovenia's Primoz Roglic wearing the overall leader's yellow jersey and Team Ineos rider Ecuador's Richard Carapaz wearing the best climber's polka dot jersey wait prior to the 19th stage of the 107th edition of the Tour de France cycling race, 160 km between Bourg-en-Bresse and Champagnole, on September 18, 2020. (Photo by KENZO TRIBOUILLARD / AFP)
Vágólapra másolva!
Egan Bernal nem indul a Vuelta a Espana spanyol országúti kerékpáros körversenyen, amelyen így az előzetes várakozásoknak megfelelően Chris Froome lesz az Ines Grenadiers csapat kapitánya.

A tavalyi Tour de France-on győztes kolumbiai kerekes részvétele azután merült fel az év utolsó háromhetes viadalán, hogy az idei francia kört hátsérülés miatt a 17. szakasz előtt fel kellett adnia. Bernal a Cyclingnews hírportál szerint végül az újabb megméretés helyett a pihenést és a gyógyulást választotta, hogy minél jobb állapotban legyen a következő évre.

Richard Carapaz (balra) és Primoz Roglic személyében a 2019-es Giro és Vuelta győztese is ott lesz az idei spanyol körversenyen Forrás: AFP/Kenzo Tribouillard

Ez azt jelenti, hogy a brit csapatot - amely a Tour mellett a most zajló Giro d'Italián sem teljesített jól, ugyanis ottani kapitánya, Geraint Thomas bukás miatt ugyancsak feladta a viadalt - a hétszeres Grand Tour-győztes Froome vezeti majd, aki korábban kétszer már megnyerte a Vueltát.

A 35 éves britnek ez lesz az utolsó nagy körversenye az Ineosnál, mivel 2021-ben az Israel Start-Up Nation nevű csapatban teker majd. Első számú segítője az ecuadori Richard Carapaz lesz, aki tavaly a Girón diadalmaskodott.

A Vuelta a Espanát október 20. és november 8. között rendezik, amelyen a verseny hivatalos oldalának tájékoztatása szerint ott lesz a címvédő, az idei Touron második Primoz Roglic is.