Novak Djokovic nagy leckeként éli meg a US Openen történt botrányát

2020 US Open - Day 7 GettyImageRank2 STRIKE Tending Frustration SPORT HORIZONTAL Sports Ball TENNIS Spain Serbia USA New York City ADULT Queens - New York City Men Photography Grand Slam WTA Tour Individual Event USTA National Tennis Center Novak Djokovic
NEW YORK, NEW YORK - SEPTEMBER 06: Novak Djokovic of Serbia tends to a lineswoman after inadvertently striking her with a ball hit in frustration during his Men's Singles fourth round match against Pablo Carreno Busta of Spain on Day Seven of the 2020 US Open at the USTA Billie Jean King National Tennis Center on September 6, 2020 in the Queens borough of New York City. Al Bello/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A világelső Novak Djokovic nagy leckeként éli meg, hogy nyolc nappal ezelőtt kizárták az amerikai nyílt teniszbajnokság nyolcaddöntőjében.

A szerb játékos közösségi oldalán már korábban bocsánatot kért sportszerűtlen cselekedetéért - egy dühében elütött labdával torkon talált egy vonalbírót -, a római ATP-torna előtt nyilatkozott is az eset rá gyakorolt hatásáról. Djokovic kiemelte, nem csak fizikailag, hanem mentálisan és érzelmileg is keményen dolgozik azért, hogy a pályán és azon kívül is a legjobb arcát mutassa. Óhatatlan viszont, hogy olykor kitörések is előfordulnak, ami emberként és játékosként egyaránt hozzátartozik a személyiségéhez.

Novak Djokovic nagy leckeként éli meg kizárását Forrás: AFP/2020 Getty Images/Al Bello

"Amennyire csak képes vagyok, nagy leckeként raktározom el magamban a történteket. Gondolkodtam az eseten és felfogtam, a csapatom tagjaival is átbeszéltem. Sajnálatos dolog volt, ami megtörtént, de tovább kell tudnom lépni" - mondta Djokovic.

A US Open negyedik nyolcaddöntőjében a világelső ellenfele, a spanyol Pablo Carreno Busta 6:5-re vezetett. A kizárással megszakadt Djokovic idei, 26 meccs óta tartó veretlenségi sorozata, és favoritként elszalasztott egy esélyt a 18. Grand Slam-trófea begyűjtésére.

"Természetesen számomra is váratlan volt és egyáltalán nem szándékos, hogy eltaláltam valakit a labdával. Persze, ha valaki így csap bele, akkor megvan a valós esélye annak, hogy akaratlanul, de eltalál valakit. Az erre vonatkozó szabályok egyértelműek, amit elfogadtam. Továbbléptem, de nem feledkeztem el róla. És nem hinném, hogy valaha is elfelejtem, mert ez egy olyan eset, amire életed végéig emlékezni fogsz. Azt viszont nem hiszem, hogy bármilyen problémát jelent majd számomra, ha visszatérek a pályára" - közölte.

Hozzátette, nagyon sajnálta a vonalbírót, hogy sokkot és fájdalmat okozott neki, amit nem érdemelt meg.

Novak Djokovic összes botránya egyetlen rögeszméjéből következik

Sokaknál Novak Djokovic vasárnapi cselekedete volt az utolsó csepp a pohárban. A 17-szeres Grand Slam-győztes teniszező meggondolatlanságával ezúttal egy vonalbírónak okozott kellemetlen perceket a US Openen. A felvételeket megtekintve az eset nem volt szándékos, de a szabályok értelmében ki kellett őt zárni a további küzdelmekből.

A héten zajló római ATP-tornán Djokovic első számú kiemeltként a nyitófordulóban erőnyerő, a második körben pedig a selejtezőből főtáblára jutó amerikai Tennys Sandgren (a világranglista 48. helyezettje) vagy a szabadkártyás olasz Salvatore Caruso (100.) vár majd rá.