Novak Djokovic győzelemmel tért vissza botránya után

tenisz Novak Djokovic
Serbia's Novak Djokovic plays a forehand to Italy's Salvatore Caruso on day three of the Men's Italian Open at Foro Italico on September 16, 2020 in Rome, Italy. (Photo by Clive Brunskill / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
A világelső Novak Djokovic sima győzelemmel jutott tovább a 16 közé a római salakpályás tenisztorna férfi versenyében. A szerb játékos először lépett pályára botrányosra sikeredett New York Citybeli kizárása után.

Az első körben erőnyerőként pihenő szerb - akit legutóbbi tornáján, a US Openen a nyolcaddöntőben kizártak, mert egy elütött labdával eltalált egy vonalbírót - szerdán a 87. helyen álló, olasz Salvatore Carusót búcsúztatta.

New York-i botránya után győzelemmel kezdett Rómában Novak Djokovic Forrás: AFP/Clive Brunskill

A nőknél az első helyen rangsorolt Simona Halep előzőleg egy hónapja versenyzett, amikor megnyerte a prágai tornát. Azóta kihagyta a US Opent, majd római bemutatkozásán a hazai közönség előtt szereplő Jasmine Paolinit verte, aki 99. a WTA-rangsorban.

Az olasz fővárosban kiestek a hatodik kiemeltek, a férfiaknál a belga David Goffin a horvát Marin Cilictől, a nőknél a svájci Belinda Bencic a montenegrói Danka Kovinictól kapott ki.

Tenisz, ATP és WTA-torna, Róma, 2. forduló (a 16 közé jutásért):
férfiak (3,8 millió euró összdíjazás):
Djokovic (szerb, 1.)-Caruso (olasz) 6:3, 6:2
Berrettini (olasz, 4.)-Coria (argentin) 7:5, 6:1
Cilic (horvát)-Goffin (belga, 6.) 6:2, 6:2
nők (2 millió dollár összdíjazás):
Halep (román, 1.)-Paolini (olasz) 6:3, 6:4
Kovinic (montenegrói)-Bencic (svájci, 6.) 6:3, 6:1
Mertens (belga, 11.)-Linette (lengyel) 6:2, 6:4